Ilımlı İslam projesine reddiye veya kendi yol haritamız

 -Cihadı bütün yönleriyle incele, onun terörizmle eş değer olduğu algısını ortadan kaldıracak çalışmalar yap, yapılan çalışmaları yaygınlaştır, bu mevzuda çekimser...

 

-Cihadı bütün yönleriyle incele, onun terörizmle eş değer olduğu algısını ortadan kaldıracak çalışmalar yap, yapılan çalışmaları yaygınlaştır, bu mevzuda çekimser kalmış ilahiyatçıları, akademisyenleri, gazeteci ve yazarları cesaretlendir.

-Bazı içimizdeki oryantalistlerin Kur’an’a, hadise, sahabeye, geçmiş müçtehitlere karşı yaptıkları yıkıcı faaliyetlere mukabelede bulun, Kur’an, hadis, sahabe ve mezhep imamlarını var gücünle savun.

- İtikatta mutaassıp, amelde muhafazakar bir yolda yürü. Amerika’nın Müslümanları birbirine düşürmek için yaptıkları yapay tasnifleri boşa çıkar, bunların uydurma tasnifler olduğu fikrini yaygınlaştır. Köktendinci, gelenekselci, ılımlı, modernist, laikçi gibi ifadelerden, kategorik ayrıştırmalardan uzak dur. Kesinlikle İslam’ın bir bütün olduğu düşüncesinden, inancından taviz verme. Kendini bu yapay kategorilerden birine ait kabul etme, Müslümanlık kimliğinin ayrıştırılmasına izin verme. Onların uydurduğu kavramları kullanma.  

-Müslümanlar arası tefrika ve ihtilafa sebep olacak her türlü...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rapor: Değerli eşimin hastalığı- Saide Nur Hanımefendi- FETÖ 05 Ekim 2024 | 19 Okunma Gündem çeşitlemesi: Teğmenler-Narin-İsrail-Cübbeli 21 Eylül 2024 | 1.091 Okunma Doğumunda Efendimizi anarken 14 Eylül 2024 | 136 Okunma Gelin Allah’a dönelim 07 Eylül 2024 | 165 Okunma Sahabeyi anlamaya doğru 31 Ağustos 2024 | 136 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar