Çok ağlayanlar az vergi ödüyor Peki fahiş fiyatçılar ne olacak?

 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonominin gidişatı ile ilgili açıklamaları umut verici. Şimşek yıl sonunda enflasyonun yüzde 40’lara düşeceğini vaat ediyor. Ancak, enflasyonist ortamı...

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonominin gidişatı ile ilgili açıklamaları umut verici. Şimşek yıl sonunda enflasyonun yüzde 40’lara düşeceğini vaat ediyor. Ancak, enflasyonist ortamı fırsat bilerek vatandaşı sömüren “fahiş fiyatçılar” ne olacak?

Türkiye’nin mali yapısında iki temel sorun hep vardı; Vergide adaleti sağlamak ve gelirde adaleti sağlamak.

Çok kazanandan az vergi, az kazanandan çok vergi almak gibi bir garabeti Türkiye on yıllar boyunca sineye çekti. Bunda çok kazanıp, az vergi ödeyenlerin siyaset kurumu üzerindeki etkileri de büyük oldu kuşkusuz.

Yine uzun yıllar boyunca gelirde adaletsizlik Türkiye’nin yakasına yapışıp kaldı. “En altta” yaşayanlar hiçbir zaman Türkiye’nin artan zenginliğinden paylarına düşeni alamadılar. Bu hep böyle sürüp gitti.

ZENGİNLER VERGİ ÖDEMİYOR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çok ağlayanlar az vergi ödüyor Peki fahiş fiyatçılar ne olacak? 02 Temmuz 2024 | 333 Okunma Türk siyasetinde normalleşme nasıl sağlanır? 28 Haziran 2024 | 35 Okunma Ekrem İmamoğlu hâlâ Özgür Özel’i etkiliyor mu? 25 Haziran 2024 | 617 Okunma Bunu bir tek Erdoğan söylüyor İsrail Lübnan’a, Hizbullah Rumlara saldıracak ve al sana Armageddon! 21 Haziran 2024 | 933 Okunma SÜLEYMAN DEMİREL’İN YÜZÜNE NEDEN TELEFON KAPATTIM? 19 Haziran 2024 | 1.739 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar