Viyana kapılarından Yunus’la girmek!

Yurtdışında kültür ve sanatımızın evrensel boyutlarında gezinmek ve insanlığın tekâmülüne katkı sunacak eserleri güncelleyerek paylaşmak niyetiyle özellikle Yunus Emre Enstitüleri’ndeki etkinliklere katılmaktayız...

İnsanı Allah’ın en güzel sureti olarak tanıyan bir kültürden İslam adına insanları katleden bir yaklaşım çıkaranlar varken kendi gerçeğimizi paylaşmak için yola düşüyoruz.

Yunus Emre’nin vuslatının 700’üncü yılı vesilesiyle USESCO tarafından 2021’in Yunus yılı anmaları için kutlanacağının haberi henüz gelmemişti. Viyana’da Yunus Emre Enstitüsü’nde Yunus Emre’yi konuşmaktaydık. Avusturya ile Türkiye arasında 2021’in Kültür Yılı ilan edilmesinden hareketle Yunus’un şiirlerinin güncel yorumlarıyla genişletilerek Almanca’ya çevrilmesinin öneminden bahsediyorduk.

Önceki yazımda kaldığım yerden devam edeyim. Avusturya doğumlu üçüncü kuşak gençler Hakan Alvan hocadan ney dersi aldılar. Mustafa Tatcı hocadan Yunus sohbeti dinlediler. Kendi yaşıtları memlekette kıymet bilmezlerken onlar orada maneviyatın gerçekliğine gönüllerini açmış, Yunus’a dokunmaya başlamışlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mecradaki son yazı 22 Haziran 2019 | 307 Okunma İstanbul’dan Elmalı’ya beldeleri merkez yapan nefes! 18 Haziran 2019 | 141 Okunma Öğrenmenin önündeki en büyük engel: Benlik kibri 15 Haziran 2019 | 274 Okunma Siyaset meydanı da ‘akleden kalb’e dahil 11 Haziran 2019 | 62 Okunma Birlikte geçilen kapılar, tek başına girilemeyen odalar 08 Haziran 2019 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar