CHP’de ‘kurt kuzuyu yiyecek!’

CHP içindeki koltuk kavgası bitmek bilmiyor, hatta giderek büyüyor. Bir yandan kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı kavgası sürüyor, öte yanda kurultayı kaybetmesine ve CHP'nin 47 yıl sonra yerel seçimde birinci parti...

CHP içindeki koltuk kavgası bitmek bilmiyor, hatta giderek büyüyor. Bir yandan kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı kavgası sürüyor, öte yanda kurultayı kaybetmesine ve CHP'nin 47 yıl sonra yerel seçimde birinci parti olmasına rağmen eski CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi işin peşini bırakmıyor. Saldırdıkça saldırıyorlar.
Kılıçdaroğlu önce "normalleşme" siyasetine çok sert tepki gösterdi. O tepkiye laikçi medyanın silahşorları da destek verince Özel ve ekibi sendeledi, hatta geri adım attı. Deyim yerindeyse "Bir adım ileri iki adım geri" siyasetiyle süreci yönetmeye çalıştı.
Ancak önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'e girdiğinde Özel ve ekibinin ayağa kalkması, biraz üstü örtülen o sert tartışmaları yeniden başlattı. Parti içinden ve dışından salvolar başladı. Ayağa kalkmayan milletvekillerinden dışarıda kalmış siyasi aktörlere, hepsi tek tek konuşmaya başladı.
Bu fırsatı tabii ki Kılıçdaroğlu da kaçırmadı. Sanki yeni bir siyasi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’de ‘kurt kuzuyu yiyecek!’ 05 Ekim 2024 | 60 Okunma Şehirleri yıkan ‘medeniyet’ 04 Ekim 2024 | 155 Okunma İran yalnızlığını sorguluyor mu? 03 Ekim 2024 | 445 Okunma Üç siyasi aktör ve iç cephe 01 Ekim 2024 | 427 Okunma İsrail nereye kadar? 29 Eylül 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar