CHP’lilerin sakinliği şaşırttı
Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili anayasa referandumu oylamasının ikinci turunun ilk günü Meclis kulislerindeydim.Daha Genel Kurul kulislerine adım atmadan, kapıda hemşerim Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet...
Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili anayasa referandumu oylamasının ikinci turunun ilk günü Meclis kulislerindeydim.
Daha Genel Kurul kulislerine adım atmadan, kapıda hemşerim Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'la karşılaşıyorum. İçeri girerken ayaküstü sohbet ediyoruz. Bu turun daha sakin geçtiğini söylüyor.
Doğrusu ilk üç oylamaya bakıldığında ve ülkeyi geren ilk turla kıyaslandığında ikinci turun ilk günü çok çok "sakin" geçti.
İlginçtir bu durum, bazı AK Partilileri bile şaşırttı. Hatta bazıları "Bu işte bir iş olmasın, 7 ve 8'inci maddeleri bekleyelim, CHP'lilerin tavrı ancak o zaman belli olur" diyordu. İlk günün sonunda 7'nci madde de geçti ve meclis sakinliğini kaybetmedi ama anlaşılan oylama bitene kadar bu beklenti sürecek.
Meclis kulisleri bu tür kritik oylamalarda en hareketli dönemlerini yaşıyor. Partiler bütün kadrolarıyla orada oldukları için herkesi görmek mümkün. Tabii hem büyüklüğü hem de iktidar partisi olması nedeniyle AK Parti kulisi doğal olarak daha hareketli.
AK Parti kulisine girer girmez Başbakan Binali Yıldırım'ı kalabalık bir grupla sohbet ederken görüyorum. Her zamanki tebessümüyle gruptan ayrılıp, oylamaya geçerken gidişatı soruyorum. Cevabı kısa oluyor: "Her şey güzel olacak."
Ara ara bütün bakanları, AK Parti yöneticilerini görüyorum. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile sohbete AK Parti Milletvekilleri Metin Külünk, Selçuk Özdağ, Hüseyin Kocabıyık ve Şamil Tayyar da katılıyor.