İçeride Trump, dışarıda Ecevit ve Özal suikastları

Trump suikastı, Amerikalılardan çok bizleri şaşırttı. Daha çok da liberal demokrasi normlarına hayranlık duyanları. Onlar sanıyor ki, şiddet, suikast, işkence hatta darbeler sadece Doğu'da ve gelişmemiş...

Trump suikastı, Amerikalılardan çok bizleri şaşırttı. Daha çok da liberal demokrasi normlarına hayranlık duyanları. Onlar sanıyor ki, şiddet, suikast, işkence hatta darbeler sadece Doğu'da ve gelişmemiş ülkelerde var. Oysa dün de bugün de şiddet, Amerikan siyasetinin doğal bir parçası.
Sabah yazar kadrosunu zenginleştiren sevgili Nebi Miş Hoca, dünkü yazısında şöyle diyordu:
"Şiddet, Amerikan siyasi hayatında ve günlük toplumsal yaşamında hep var."
Onlar için sadece içerideki değil, dışarıda üretilmesini teşvik ettikleri şiddet de normaldi. Bu yüzden ABD siyaset aklı, Batı Avrupa dâhil NATO eksenli kurdurduğu Gladyo ve Kontrgerilla örgütleriyle başka ülkelerin başbakanlarını ve aydınlarını da katletmekten hiç çekinmedi.
Kimi suikastla öldürüldü kimi de darbelerle idama gönderildi. Çıkardığı iç savaşlarla birçok ülkeyi de tarumar etti.
Şimdi hatırlayan var mı bilmiyorum ama İtalya'da Hıristiyan Demokrat Başbakan Aldo Moro'nun solcu bir örgüt tarafından kaçırılıp öldürülmesinin arkasından da Gladyo vardı.
Bugünlerde Trump suikastı nedeniyle hatırlanan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kaldır elini, ‘Bunlar olmaz arkadaş’ de... 07 Eylül 2024 | 320 Okunma Bahçeli ve Genç Teğmenler 06 Eylül 2024 | 1.203 Okunma İmamoğlu medyasından Özel’e açık savaş 05 Eylül 2024 | 1.057 Okunma ‘Post Truht Atatürkçüler’ 03 Eylül 2024 | 595 Okunma Boğaz’ın suç ortakları 25 Ağustos 2024 | 409 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar