Narin cinayeti ve ‘dedektif’ medya

Neredeyse bir ay olacak, Türkiye küçük Narin'in acımasızca katledilmesini konuşuyor. Ülkenin bütün televizyon programları, haber bültenleri, gazeteler bu cinayeti anlatıp duruyor. Cinayet üzerinden siyaset devşirmek...

Neredeyse bir ay olacak, Türkiye küçük Narin'in acımasızca katledilmesini konuşuyor. Ülkenin bütün televizyon programları, haber bültenleri, gazeteler bu cinayeti anlatıp duruyor. Cinayet üzerinden siyaset devşirmek isteyenler, reyting peşinde koşanlar, etnik ayrımcılığı körükleyenler birbirleriyle yarış içinde. Bıkmadan aynı bilgiler, aynı ifadeler tekrar tekrar veriliyor.
Siyasetçiler, sosyal medya fenomenleri, tv programcıları işlerini güçlerini bırakmış dedektiflik yapıyor. Masumiyet karinesi yok hükmünde.
Tablo dehşet verici... Öyle bir Türkiye fotoğrafı sunuluyor ki, sanki bu ülke bir çocuk cinayetleri ülkesi... Uzun yıllar İsviçre'de yaşayan Gazeteci Mehmet Çek, bu tabloya isyanını hurhaber.com'da şöyle yazıyor:
"Oturmuş ahkam kesiyor sorumsuzca: 'Son günlerde yaşadığımız bu olaylar, ülkece nereye gittiğimizi bizlere sorgulatıyor' Ulan nereye gidiyoruz?
Bu medyaya bakarsanız şu günlerde Türkiye`de çocuk öldürmek çok...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çağrı cihazı terörü ve hatırlattıkları 19 Eylül 2024 | 153 Okunma Narin cinayeti ve ‘dedektif’ medya 17 Eylül 2024 | 469 Okunma Türkiye, dünyanın enerji merkezi olma yolunda 15 Eylül 2024 | 327 Okunma Mansur Yavaş ne yapacak? 14 Eylül 2024 | 1.005 Okunma Narin gerçeği ve ‘Suç ortaklığı’ 12 Eylül 2024 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar