Özgür Özel, Esad’a ne diyecek?

Suriye'de siyasi çözüm üretmek için, Türkiye'nin de destek verdiği Anayasa Komisyonu, Fikirdaş Ülkeler ve Uluslararası Dostluk Grubu gibi birçok girişim oldu. Ancak hiçbiri başarılı olamadı. Devreye...

Suriye'de siyasi çözüm üretmek için, Türkiye'nin de destek verdiği Anayasa Komisyonu, Fikirdaş Ülkeler ve Uluslararası Dostluk Grubu gibi birçok girişim oldu. Ancak hiçbiri başarılı olamadı. Devreye Türkiye ile Suriye arasında, Rusya ve İran'ın da katıldığı Astana süreciyle başlayan ve yaklaşık iki yıldır hızlanan direkt "diyalog" süreci girdi.

Bir önceki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu döneminde başlatılan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın derinleştirerek devam ettirdiği bu süreç, bugün devlet başkanlarının görüşme noktasına kadar geldi.
En net açıklamayı da bizzat Başkan Erdoğan yaptı:
"Beşar Esad şu anda Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz."
Diyalog sürecinin hayata geçirilmesi için bu kez Rusya Devlet Başkanı Putin ve Irak Başbakanı Sudani'nin de devrede...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan-Barzani görüşmesinin mesajı 18 Ekim 2024 | 3 Okunma Çözüm süreci mi yeni siyasi iklim mi? 17 Ekim 2024 | 592 Okunma FETÖ, Gürcistan ve suç örgütleri 15 Ekim 2024 | 986 Okunma Haber bültenleri üçüncü sayfa gibi 13 Ekim 2024 | 196 Okunma DEM Parti ne yapacak? 12 Ekim 2024 | 1.661 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar