Türkiye’nin hamleleri ve Rusya gezisi

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ve parlamento heyetiyle birlikte Moskova'dayız. Soğuk havayla karşılaşacağımız Moskova'da, hava da karşılama da beklediğimizden daha sıcaktı. Dünyanın bölgesel...

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ve parlamento heyetiyle birlikte Moskova'dayız. Soğuk havayla karşılaşacağımız Moskova'da, hava da karşılama da beklediğimizden daha sıcaktı. Dünyanın bölgesel savaşlarla, küresel hesaplaşmalarla sarsıldığı bir zaman diliminde, Başkan Erdoğan'ın New York'taki BM çıkartmasıyla Meclis Başkanı Kurtulmuş'un Moskova gezisi birbirini tamamlayan ve küresel güç merkezlerine "eşit mesafedeyiz" diyen bir mesaj içeriyordu.
Bu aynı zamanda Türkiye'nin izlediği ama birilerinin anlamakta zorlandığı çok yönlü dış politikasının da sadece sözde kalmadığının işaretiydi.
Aslında Türkiye uzun zamandır bütün iç ve dış baskılara rağmen hayata geçirmeye çalıştığı çok yönlü denge siyaseti birilerine inat veya yakınlık için değil, ülke çıkarları ve "daha adil bir dünya" için özenle uyguluyor.
Meclis Başkanı Kurtulmuş'un önce Moskova, sonra da Petersburg ziyaretlerini de bu gözle izliyorum....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin hamleleri ve Rusya gezisi 24 Eylül 2024 | 409 Okunma CHP, DEM Parti ve ilk 4 madde 22 Eylül 2024 | 338 Okunma Özel’in ‘rakı’ siyaseti 21 Eylül 2024 | 678 Okunma Aselsan 1919’a ne oldu? 20 Eylül 2024 | 646 Okunma Çağrı cihazı terörü ve hatırlattıkları 19 Eylül 2024 | 325 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar