Siyaseti hakaretle karıştırmadan anlamanın yolu
Siyasetin tabana indiğinin kanıtı sosyal medyada en çok konuşulan konunun siyaset olması değil mi? İletişim uzmanı Didem Büyüktaş da İHA'da yayınlanan açıklamalarında "Dünyada siyaset...
Siyasetin tabana indiğinin kanıtı sosyal medyada en çok konuşulan konunun siyaset olması değil mi? İletişim uzmanı Didem Büyüktaş da İHA'da yayınlanan açıklamalarında "Dünyada siyaset kavramı bizim kadar önde değil. Kahveden taksiye, otobüsten dolmuşa her yerde siyaset konuşulduğu için sosyal medyada da en çok konuşulan konu siyaset" demiş.
Siyaset ve hakaret
Sosyal paylaşım sitelerindeki dilin çoğu zaman hakaret ve küfürlere gittiğini belirtenBüyüktaş, "Hakaret ederek dikkat çektiğimizi düşünüyoruz veya tartışma kültürümüzdekelimelerimizi çok iyi kullanamadığımız için kendimizi küfrederek ifade ediyoruz.
Veyahut da kendini hiçbir alanda güçlü hissedemeyen bu da istatistiksel olarak saptanmış, daha asosyal kişiler sosyal medyada çok daha agresif tutum sergiliyor" diye konuşmuş.
Siyaseti anlamak
Madem siyaset hayatımızda böylesine önemli yer alıyor... Bu durumda siyasetin geleceğikonusunda soğukkanlı değerlendirmeler yapmak, hayatımızı da kolaylaştırmaz mı?
Bunun en kestirme yolu da siyasetin merkezinde bulunan karar merkezini doğru anlamaktan geçer. Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri, siyasetin geleceğini de belirler niteliktedir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Hindistan'a gitmeden önce havaalanında söylediklerinin bazı satırbaşlarını bu açıdan hatırlayalım mı?
AK Parti'nin laikliği
"-Bize göre laiklik, tüm inanç gruplarının inancını devletin güvence altına almasıdır ve devlet tüm inanç gruplarına eşit mesafededir. Bizim laiklik anlayışımızda bu, asla ayrım yapılamaz. İster Müslüman, ister Budist, ister ateist olsun, kim olursa olsun, herkesinandığını inandığı gibi yaşayabilmelidir, buna kimsenin de müdahale etmemesi gerekir.