Tarih öncesinden kalmış ikinci el

Gözümle gördüm. Araba o kadar eski püskü görünüyor ki az sonra tak deyip duruverecek gibi. Her tarafı dökülüyor. Sanki ilk arabanın icadı zamanında yapılmış da bir şekilde bugüne...

Gözümle gördüm. Araba o kadar eski püskü görünüyor ki az sonra tak deyip duruverecek gibi.

Her tarafı dökülüyor. Sanki ilk arabanın icadı zamanında yapılmış da bir şekilde bugüne ulaşmış. Sağı solu, önü arkası çarpma izleriyle dolu.

Hangi marka olduğunu anlamak bile zor. Önünde arkasında bir işaret görünmüyor. Eski araba meraklılarının dahi ilgisini çekeceğini sanmam. Antikalığı aşmış. Her eski eşya antika değildir sözünü bizim Antikacı Nevzat’tan mı duymuştum diye düşündüm, tam hatırlayamadım. Ne kadar doğru olduğu ortada.

Bu araba tam o sınıfa girer. Sadece eski. Fazla eski. Rengi bile kalmamış. Bir zamanlar maviymiş denilebilir. Fırça ile yağlı boya sürülmüş galiba.

Yamuk duran ön tampon tellerle, arkadaki ise iple bağlanmış. Plakasını okumak için yanına kadar gitmek gerekir.

Hurdacıya götürüp vermek istese, sen ne yaptın buna diye sorar adam, hurdanın da hurdasını çıkarmışsın!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ticaret değil bu düpedüz ahlâksızlık 28 Haziran 2024 | 1.434 Okunma Onların hayatı roman 25 Haziran 2024 | 70 Okunma Özgür Bey’in türküsü 21 Haziran 2024 | 71 Okunma G7 zirvesinde Nasreddin Hoca rüzgârı 18 Haziran 2024 | 107 Okunma Cef’i inandırıcı bulamadık 14 Haziran 2024 | 76 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar