Cuma Namazı İzni
İKTİDAR, memur işçi ve öğrencilerin cuma namazını rahatça kılabilmeleri, bu konuda sıkıntı çekmemeleri için lüzumlu ve haklı bir düzenleme yapmış. Birileri bundan çok rahatsız...
İKTİDAR, memur işçi ve öğrencilerin cuma namazını rahatça kılabilmeleri, bu konuda sıkıntı çekmemeleri için lüzumlu ve haklı bir düzenleme yapmış. Birileri bundan çok rahatsız olmuş, laiklik ve Kemalizm elden gidiyor diye bağırmışlar; Müslümanlar ise çok memnun olmuşlar.
Bu konudaki görüşlerimi arz ediyorum:
1. Laiklerin veya daha doğrusu laikçilerin, laiklik hastalarının şikayetleri ve yaygaraları “tamamen” yersizdir. Yapılan düzenleme insan haklarına, din hürriyetine, demokrasiye hattâ laikliğe yüzde yüz uygundur.
2. Müslümanların bundan dolayı “çok” memnun olmaları da yersizdir. Azıcık memnun olabilirler ama “çok” memnun olamazlar.
3. Türkiye Müslüman bir ülke olduğuna göre, asıl yapılması gereken düzenleme cuma gününün resmî hafta tatili olmasıdır.
4. Bizde cumartesi günü tatil. Bu gün Yahudilerin kutsal günüdür.
5. Hıristiyanların kutsal günü pazar günü de tatil.
6. Müslümanların kutsal günü cuma niçin tatil olmayacakmış?
7. Müslüman bir ülkede, sistem laik olsa bile, cumanın tatil olmaması büyük bir anormalliktir ve hak ihlalidir.
8. Müslüman çoğunluğu kınıyorum. Onların milyonlarca imza toplamak suretiyle, cumanın da tatil günü olmasını istemeleri gerekirdi.
9. Onlar bunu yapmamakla Müslümanlık vazifelerini ihmal ve tatil etmişlerdir.
10. Bu da gösteriyor ki, Sünnî çoğunluk büyük bir gaflet ve atalet içindedir.
11. Bütün İslam dünyasında cuma günü tatil de bizde niçin olmayacakmış?
12. Müslümanlar, cuma tatili konusunda gaflet içinde oldukları gibi, İslam medreselerinin ve tasavvuf tekkelerinin açılması, Hilafet konusunda daha büyük, koyu ve ölümcül bir gaflet ve şuursuzluk içindedir.
13. Müslümanların rejim terörü ile ellerinden alınan temel hakları ve hürriyetleri, öyle yan gelip yatarak, armut piş ağzıma düş zihniyetiyle geri gelmez. Bunların ısrarla talep edilmesi gerekir.
14. Diyanet’in, eski İslam Medreselerinin canlandırılması konusundaki pasif ve alakasız tutumunu anlamak zordur.
15. 1920’li yıllarda Medreseler kapatılınca, zülcenaheyn bir İslam hocası, “Medreseler yerine camileri kapatsalardı bu kadar kötü olmazdı, medreseler onları tekrar açtırırdı” buyurmuş. Çok doğru ve isabetli söylemiş.