Resulullahın On Bir Mirası
RESULULLAH Efendimiz (Salat ve selam olsun ona) vefat ettiğinde geriye nakit para bırakmamıştır. Beş veya dokuz dinarı olduğu, ölümünden önce bunları sadaka olarak fakirlere dağıttığı rivayet edilmektedir....
RESULULLAH Efendimiz (Salat ve selam olsun ona) vefat ettiğinde geriye nakit para bırakmamıştır. Beş veya dokuz dinarı olduğu, ölümünden önce bunları sadaka olarak fakirlere dağıttığı rivayet edilmektedir. Miras olarak develeri, giyim eşyaları, silâhları, zırhı, yüzüğü, temiz zevcelerinin çok basit ev eşyaları kalmıştır. Gayr-i menkul olarak bir miktar arazisi vardı. Onlar “Biz peygamberler miras bırakmayız, bizden geriye kalanlar sadakadır” hadîs-i şerifi hükmünce Beytü’l-mal-i Müslimîne intikal etmiştir.
Resûlullah Efendimiz Ümmetine ve bütün insanlığa şunları miras bırakmıştır:
*Allah katından vahiy yoluyla alıp, eksiksiz tebliğ ettiği kurtarıcı ve saadete ulaştırıcı İslam dini.
*Allah’ın kadîm kelamı olan, inananları ve hükümlerini hayata uygulayanların aziz olduğu, Doğru Yol’un düsturu Kur’an-ı Kerim.
*Kur’andan sonra İslam dininin ikinci ana kaynağı olan Sünnet-i seniyyesi.
*İnsan boyutlarına, fıtrata en uygun hukuk sistemi olan, hakkıyla uygulandığı takdirde adaleti, selameti, huzuru, âsâyişi, güvenliği, sosyal barışı sağlayan İslam Şeriatı.
*Amelî ve bedenî ibadetlerin en yükseği olan beş vakit namaz.
*İnsan nefsini terbiye eden Ramazan orucu.
*Sosyal adaleti sağlayan zekât ve diğer nafile sadakalar.
*Ahlak sistemlerinin mükemmeli olan İslam ahlâkı.
*Medeniyetlerin en doğrusu ve hatâsızı, insanlığın fıtratına ve dünyanın yapısına en uygun medeniyet olan İslam medeniyeti.
*Bütün mü’minlerin birliğini, kardeşliğini, izzetini sağlayan Ümmet-i Muhammed kavramı ve kurumu.