Cumhur İttifakı Çatırdadı Artık İflah Olmaz!

Erdoğan 31 Mart yenilgisinden sonra durumu toparlamak için bir dizi hamle yaptı…Normalleşme, yumuşama başlıklı adımlar… İyi partinin içine el atılması… Meral Akşener’le Beştepe’de...

Erdoğan 31 Mart yenilgisinden sonra durumu toparlamak için bir dizi hamle yaptı…

Normalleşme, yumuşama başlıklı adımlar… İyi partinin içine el atılması… Meral Akşener’le Beştepe’de görüşmesi… Altılı masanın seçmen desteğinden yoksun partilerini yutma planı arayış içinde olduğunun göstergesi.

Çünkü… Oyu yüzde beşe düşen MHP ile dört yıl daha geçiremeyeceğinin farkında.

Daha doğrusu kamuoyu desteği olmadan iktidarını sürdüremeyeceğini biliyor. Partisi (AKP) ikinci sıraya ortağı (MHP) beşinci sıraya indi. Seçmenlerin yüzde 60’i bu iktidara kırmızı kart gösterdi.

İki buçuk aydır her fırsatta tekrarlıyorum. AKP/MHP ortaklığının dört yıl daha bu yapıyı sürdürerek iktidarda kalması mümkün değil.

Bu sebeple Erdoğan iktidarda kalmanın yolunu arıyor. AKP milletvekillerinin önemli bölümü çarşıya/pazara gidemiyor. Halkın içine çıkamıyor. Hepsi rüzgarın yönünü değişsin diye Erdoğan’ın gözünün içine bakıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan botunun plajımıza kadar girmesine sessiz kalmamızın sebebi 27 Eylül 2024 | 1.863 Okunma AKP Türkiyesi’nin sonu! 26 Eylül 2024 | 2.276 Okunma Çürümenin doruğu: Sucuk Partisi… 24 Eylül 2024 | 2.304 Okunma Erdoğan’ın Esad aşkı neden depreşti? 23 Eylül 2024 | 2.182 Okunma Hüda Par da Bahçeli’ye ‘sen de yok hükmündesin’ derse! 20 Eylül 2024 | 1.725 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar