Avrupa terörle faşizmin sıtma nöbetlerine razı edilmek isteniyor
Paris cuma akşamı yedi ayrı noktada eş zamanlı gerçekleştirilen terör saldırılarıyla sarsıldı. Bilanço korkunç. Şu an itibariyle ölü sayısının 127 olduğu...
Paris cuma akşamı yedi ayrı noktada eş zamanlı gerçekleştirilen terör saldırılarıyla sarsıldı. Bilanço korkunç. Şu an itibariyle ölü sayısının 127 olduğu açıklandı.
Şimdi herkes aynı soruya cevap arıyor. Bir süre önce de Charlie Hebdo baskınıyla terörle muhatap olan Fransa niçin hedefte?
Kuşkusuz bu sorunun yanıtı, saldırıların Suriye konusunun damgasını vuracağı G-20 zirvesinin arifesine denk gelmesiyle fazlasıyla alakalı. Genel olaraksa asıl bağlantı göçmenler sorunu. Ve saldırlar Fransa'da gerçekleşmiş olsa da terörün mesajı tüm Avrupa kamuoyuna.
Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye ve Avrupa ciddi bir göç sorunuyla karşı karşıya. Hatta bu dalga, yüzyılın en büyük demografik hareketlerinden biri olarak nitelendiriliyor.
Son aylarda 2 milyondan fazla Suriyeli'ye ev sahipliği yapan Türkiye üzerinden Avrupa'ya doğru kitlesel mülteci hareketleri yaşanıyor. Suriye'deki iç savaşın gidişatına bakılırsa göç dalgası sürecek.
Avrupa devletleri gidişattan fazlasıyla kaygılı. Birliğin tüm üyeleri Avrupa'nın güvenliğini ve ekonomisini kısa ve orta vadede kökten etkileyecek bu sorun karşısında nasıl tedbirler alacağını tartışıyor. 1 Kasım seçimlerinden hemen önce Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, "fiilen birliğin sözcüsü" sıfatıyla Türkiye'ye gelip bir takım taleplerde ve vaatlerde bulunduğu hepimizin hafızalarında.