İngiltere, İsrail’i nasıl ABD’ye kaptırdı?

Ortadoğu'nun kalbine bölge ülkeleriyle hasım, Batı'yla dost bir devlet yerleştirme projesini İngiltere başlattı. Parayı da Baron Rothschild gibi "hayırsever" işadamları koydu. Manda yönetimi adı altında Filistin'e...

Ortadoğu'nun kalbine bölge ülkeleriyle hasım, Batı'yla dost bir devlet yerleştirme projesini İngiltere başlattı. Parayı da Baron Rothschild gibi "hayırsever" işadamları koydu.
Manda yönetimi adı altında Filistin'e girdiler.
Daha sonradan, liderleri İsrail'e başbakan olacak ve devletin ordusunu oluşturacak Haganah ve Irgun gibi örgütleri kurarak Filistinlileri terörle yıldırdılar.
Ta ki yeni dünya düzenini şekillendirecek 2. Dünya Savaşı'na kadar... Gidişatın kontrolünden çıkacağını gören Birleşik Krallık, kurulacak devlet için tüm dünyadan Yahudi getirme planına sınırlama getirince ipler koptu.
Haganah'ın ve Irgun'un hedefi artık İngiltere'ydi. Yüzlerce İngiliz askeri bu örgütlerin terör eylemlerinde can verdi. Öylesine gözleri dönmüştü ki, bu saldırılarda yüzlerce Yahudi de hayatını kaybetti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İngiltere, İsrail’i nasıl ABD’ye kaptırdı? 06 Ekim 2024 | 296 Okunma Polis yakalıyor hâkim bırakıyor mu? 05 Ekim 2024 | 1.685 Okunma Boğaz da İzmir Körfezi’ne dönmesin 04 Ekim 2024 | 1.666 Okunma Sırada Türkiye mi var? 02 Ekim 2024 | 1.331 Okunma İşiniz zor ama uzun vadede kazanırsınız Özgür Bey 30 Eylül 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar