Ne yapıp edilmeli Akkuyu tamamlanmalı

Epeyce yol katedilen Akkuyu Nükleer Santral projesi sıradan bir inşaat değil. Yalnızca santralin Türkiye'nin elektrik ihtiyacını karşılamadaki katkısından söz etmiyorum. Bu hamle, yeryüzünde Nükleer bomba kullanan...

Epeyce yol katedilen Akkuyu Nükleer Santral projesi sıradan bir inşaat değil.
Yalnızca santralin Türkiye'nin elektrik ihtiyacını karşılamadaki katkısından söz etmiyorum.
Bu hamle, yeryüzünde Nükleer bomba kullanan tek devlet olan ABD'nin ve müttefiklerinin, diğer ülkelerin nükleer teknolojiyi kullanma hakları üstündeki hadsiz tasarrufuna karşı cüretkar bir adım.
Çünkü yönetiminde söz sahibi olmadıkları bir devletin bağımsızlığını güçlendirecek, bir anlamda "dokunulmazlığını" sağlayacak nükleer teknolojiyi sahip olması pazarlarını daraltıyor.



Hele ki iddia sahibi Akdeniz'in doğusunda keşfedilen dev doğalgaz kaynaklarına kıyısı olan, İsrail'e hiç de uzak olmayan, Rusya'nın soluk borusu boğazlara hakim bir ülke ise iş daha da ciddiye biniyor.
Bölgede bağımsız bir aktör olmak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Afgan işçi diri diri yakılmış olabilir 18 Eylül 2024 | 477 Okunma Ne yapıp edilmeli Akkuyu tamamlanmalı 16 Eylül 2024 | 690 Okunma Tekirdağ’da feodal düzen mi var? 15 Eylül 2024 | 509 Okunma Karel Hanım’a ‘İsrail adam öldürüyor’ dedirtemezsiniz 14 Eylül 2024 | 648 Okunma Liberal palavrası 13 Eylül 2024 | 416 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar