Trump’ın asıl rakibi Biden değil Obamalar

Suikast girişiminin ardından dün Cumhuriyetçi Parti'nin kongresine kulağındaki bandajla gelen Trump adeta ilah gibi karşılandı. Herkes çok duygusaldı. Sadece kongre salonuna hakim olan bir havadan bahsetmiyorum. Ülke genelinde de...

Suikast girişiminin ardından dün Cumhuriyetçi Parti'nin kongresine kulağındaki bandajla gelen Trump adeta ilah gibi karşılandı.
Herkes çok duygusaldı. Sadece kongre salonuna hakim olan bir havadan bahsetmiyorum. Ülke genelinde de hakim olan hava da bu. Demokratlar bile CNN ve türevlerinin "kontrollü suikast" teorilerini elinin tersiyle itiyor. Suikastın ardından Başkan Biden'dan önce Trump'a geçmiş olsun mesajı atan Obama'nın sağ duyusu örnek gösteriliyor. Sosyal medyadaki Amerikalılar arasında "Obama Trump'ı desteklemeli" diye hayallere kapılanlar bile var.
Bence Trump da Biden'dan çok Obama'nın tepkisini merak etmiştir.
Zira Biden'la arasındaki sıradan bir siyasi rekabet. Şahsi bir meseleleri yok.
Ne var ki Obama için aynı şeyi söyleyemeyiz.



Öyle ki 90'lardan beri adı ABD başkan adayı olarak geçen ancak Trump'ı 2016'da cesaret etmesi için tahrik eden Obama'ydı.
Beyaz Saray...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dilan ve Engin Polat davasından kimse ders almamış 07 Eylül 2024 | 814 Okunma Nanik muhalefeti 06 Eylül 2024 | 249 Okunma Ondan sonra bir erken seçim daha... 04 Eylül 2024 | 1.689 Okunma Mansur Yavaş adını duymak bile Soner’i hoplatmaya yetiyor 02 Eylül 2024 | 2.203 Okunma Hoşgörüden anladığınız bu mu Özgür Bey 01 Eylül 2024 | 462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar