Ukrayna’yı ya Ruslar işgal edecek ya da AB(D)

Avrupa Birliği, Ukrayna ve Moldova ile tam üyelik müzakerelerine 25 Haziran'da resmen başlıyor. Macaristan Ukrayna'nın üyeliğine dair şerhini kaldırdı, itiraz etmedi. Ancak yine de Ukrayna'nın AB üyelik sürecini, Victor...

Avrupa Birliği, Ukrayna ve Moldova ile tam üyelik müzakerelerine 25 Haziran'da resmen başlıyor.
Macaristan Ukrayna'nın üyeliğine dair şerhini kaldırdı, itiraz etmedi. Ancak yine de Ukrayna'nın AB üyelik sürecini, Victor Orban'ın AB Dönem Başkanlığı'nı devralacağı 1 Temmuz öncesinde kağıda dökmek için acele ediyorlar.
Aslında hiç gereği yok. Maastricht'miş, Kopenhag'mış, başvurusundan altı ay sonra prosedürlerin başlatıldığı Ukrayna için engel değil. Hepsi sadece 1960'dan beri kapıda bekletilen Türkiye'nin önüne koyulan kriterler.
Bunları bir hayal kırıklığını ifade etmek için söylemiyorum. Bilakis, Ukrayna'nın batıya entegrasyon hayaliyle içine sürüklendiği haline bakınca "ucuz atlatmışız" diye seviniyorum.
Öyle ya, Ukrayna üye olana kadar ortada bir AB kalır mı meçhul. Kalsa bile Ukrayna diye bir ülke olur mu, o da belirsiz.



Ama AB havucuyla Ukrayna'yı Çin-Rusya ittifakı karşısında mayın eşeği olarak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dilan ve Engin Polat davasından kimse ders almamış 07 Eylül 2024 | 814 Okunma Nanik muhalefeti 06 Eylül 2024 | 249 Okunma Ondan sonra bir erken seçim daha... 04 Eylül 2024 | 1.689 Okunma Mansur Yavaş adını duymak bile Soner’i hoplatmaya yetiyor 02 Eylül 2024 | 2.203 Okunma Hoşgörüden anladığınız bu mu Özgür Bey 01 Eylül 2024 | 462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar