Amerika’nın zor seçimi

Amerika dört ay içinde Başkanını, Temsilciler Meclisi üyelerini, Senato’sunun üçte birini yenileyecek ve bazı eyaletlerinin yönetimlerini belirleyecek zor bir seçime hazırlanıyor. Gündemlerinde yoksulluktan...

Amerika dört ay içinde Başkanını, Temsilciler Meclisi üyelerini, Senato’sunun üçte birini yenileyecek ve bazı eyaletlerinin yönetimlerini belirleyecek zor bir seçime hazırlanıyor. Gündemlerinde yoksulluktan suç oranlarına, göç sorunundan kürtaj hakkına kadar pek çok konu var. En tartışmalı olanıysa yeniden adaylığını koyan Başkan Biden’ın yaşı ve akli melekleri.

Biden şu an 81 yaşında ve pek çok gözlemciye göre demans hastası. Zaman zaman söylediklerini unutuyor, konuları takip etmekte zorlanıyor, yürümek ve konuşmakta güçlük çekiyor. En yakınındakilerin dahi dört yıllık başkanlık sürecini tamamlayamayabileceğinden, ülkesinin ve tabii ki dünyanın ihtiyaç duyabileceği mantıklı kararları veremeyebileceğinden endişe ediyor.

Pek çok Demokrat Biden’ın aday olmasının seçimi yeniden aday olan Trump karşısında kaybetmek anlamına geleceğine inanıyor ve hala onu bir şekilde vazgeçirmenin, başka aday bulmanın yollarını arıyor. Ama görünen o ki bu yol hukuken de siyaseten de kapalı. Parti adayına elinden gelen desteği umutsuz bir şekilde vermeyi sürdürecek.

Eğer olağan dışı, daha doğrusu siyaset dışı bir müdahale olmazsa da gelecek yıl 20 Ocak’ta Trump ABD Başkanlık...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika’nın zor seçimi 30 Haziran 2024 | 85 Okunma Realizmin sevdiğim tarafı 26 Haziran 2024 | 93 Okunma NATO yeni Genel Sekreterini beklerken… 23 Haziran 2024 | 96 Okunma Arap kamuoyu Amerika’nın umurunda mı? 19 Haziran 2024 | 137 Okunma Bayram hatırlatması… 16 Haziran 2024 | 30 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar