Suikast teşebbüsü sonrasında

ABD Başkan adayı Donald Trump’a karşı düzenlenen suikast dünya çapında sayısız tahmine ve spekülasyona yol açtı. Benim karşılaştıklarım arasında kendini vurdurtmaya kalktığına...

ABD Başkan adayı Donald Trump’a karşı düzenlenen suikast dünya çapında sayısız tahmine ve spekülasyona yol açtı. Benim karşılaştıklarım arasında kendini vurdurtmaya kalktığına inanlar da var, derin devletin işi olduğunu iddia edenler de. Suikastçının amatörlüğünden ve Gizli Servis’in aymazlığından sonuç çıkartanların sayısı da hiç az sayılmaz.

Tüm bu verisiz analizlerin ortak noktasıysa sonuç yerine sebebe odaklanmaları ve belli ki detektiflik oynamayı sevmeleri. Oysa bu gibi olaylarda sonuçlar sebeplerden çok daha önemli. Trump’a karşı düzenlenen suikastın sonucu da onu artık tartışmasız bir şekilde bir kez daha iktidara taşıyacak olması.

Yaşından ve giderek artan gaflarından mustarip olan Biden’ın zaten zayıf olan seçilme olasılığını iyice zayıflatması. Bundan sonra Trump’a açılan davaların daha da fazla siyasi görüleceği ve başkanlığını engellemek amacıyla gerçekleştirilecek hukuki teşebbüslerin ABD açısından ciddi krizler doğuracağı.

Cumartesi günkü saldırı ister amatör ruhlu genç bir sapkının eylemi olsun...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir köşe yazarı olarak… 08 Eylül 2024 | 19 Okunma İyi şeyler de oluyor… 04 Eylül 2024 | 168 Okunma Filistin sorunu çözülür mü? 01 Eylül 2024 | 220 Okunma Almanya’da seçimler ve olası sonuçları… 28 Ağustos 2024 | 157 Okunma Karamsar bir pazar yazısı… 25 Ağustos 2024 | 79 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar