Uzun menzilli füzeler konusu…

Geçtiğimiz cuma ABD Başkanı Biden ve İngiltere Başbakanı Starmer Washington’da bir araya gelerek Ukrayna’ya verilen uzun menzilli taktik füzelerin Rusya içindeki hedefleri vurmasının savaşın tırmanmasına yol...

Geçtiğimiz cuma ABD Başkanı Biden ve İngiltere Başbakanı Starmer Washington’da bir araya gelerek Ukrayna’ya verilen uzun menzilli taktik füzelerin Rusya içindeki hedefleri vurmasının savaşın tırmanmasına yol açıp açmayacağını konuşmuş. New York Times’ın yazdığına göre Biden bu konuda çekimsermiş. Toplantı öncesi yaptığı açıklamada da inceliyoruz demekle yetinmiş.

Belli ki 240 kilometrelik menzili olan Storm Shadow seyir füzelerini Ukrayna’ya aktaran ve bunların Rus toprakları üstünde kullanılmasına izin veren İngiliz hükümeti henüz Amerikalı muhataplarını ikna edememiş. Rusya’dan gelebilecek tepkileri de anlaşılan tek başına karşılamak istememiş. Oysa yaptıkları açıklamalardan Rusya’nın tehditlerini ciddiye almadıkları anlaşılıyor.

Times Amerika’nın önceliğinin savaşı tırmandırmamak olduğunu, ayrıca Ukrayna’ya Amerika, Fransa ve İngiltere tarafından aktarılan sınırlı sayıda füzenin savaşın seyrini değiştirmeye yetmeyeceğini yazıyor. Zaten savaşı yakında takip eden Kiev Independent gibi mecralarda da Rusya’nın tedbirini şimdiden aldığı vurgulanıyor.

İngiltere ise son derece atılgan bir şekilde oldum olası bu savaşı tırmandırmaya, Rusya’yı Ukrayna’da yıpratmaya...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uzun menzilli füzeler konusu… 18 Eylül 2024 | 423 Okunma İdeali ve gerçeğiyle Avrupa… 15 Eylül 2024 | 225 Okunma Birleşmiş Milletler mevsimi açılırken… 11 Eylül 2024 | 69 Okunma Bir köşe yazarı olarak… 08 Eylül 2024 | 87 Okunma İyi şeyler de oluyor… 04 Eylül 2024 | 170 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar