Âdem (as) ve Havva annemizin yaratılması
23. 12. 07 tarihinde Gaziantep merkezde molla Abdullah Mazıdağinin Suffe medresesinde “Yerli Oryantalizmin Tehlikeleri” konulu bir toplantıya katıldım. Değişik illerden 20 civarında ulema ve bir o kadar misafirin katılımıyla...
23. 12. 07 tarihinde Gaziantep merkezde molla Abdullah Mazıdağinin Suffe medresesinde “Yerli Oryantalizmin Tehlikeleri” konulu bir toplantıya katıldım. Değişik illerden 20 civarında ulema ve bir o kadar misafirin katılımıyla bereketli bir çalışma oldu. Bu toplantıdan aldığım genel notların bir kısmını bir önceki yazımızda paylaşmıştık.
Yerli, yabancı veya küresel ve yerel oryantalistlerin, üzerinde durup nesillerin ifsadına vesile kılmaya çalıştıkları konular çok. Ve bu konuların birçoğu tarih boyunca defalarca tartışılıp İslam uleması tarafından cevapları de verilmiştir. Ancak muasır oryantalistler, kitle iletişimin devasa imkânlarından çok güçlü ve yoğun olarak yararlandıklarından dolayı, bu konular yeniymiş gibi, temcit pilavı misali ısıtıp yeniden gündeme getiriyorlar.
Yeni nesil ise yeterince araştırıp hakikati anlamaktan aciz kalınca, bu lobi, loca ve mahfillerin etkisinde kalmaktadır. Dolayısıyla ümmetin âlimlerinin, yeniden ve güncel bir şekilde bu ifsatları püskürtmeleri gerekmektedir. Bizim bu toplantımızda özellikle üzerinde durduğumuz üç konu oldu. Ancak bu yazımızda da bu üç konuyla ilgili başlık ve ipucu şeklinde notlar paylaşayım. Konuyla ilgili olanlara faydası olur ümidiyle…
Âdem (as) in babası olsa, o babanın da bir babası olması gerekir. Bu da muhal olan zincirlemeyi / teselsülü gerektirir.
Kur'an'ı Kerim birçok ayette insanın tek bir nefisten yaratıldığını net olarak ifade etmektedir. Tüm İslam âlimleri bu “nefsi vahide”nin, Âdem (as) olduğunda ittifak etmişlerdir.
Kur'an'ı Kerim de onlarca ayette Âdem (as) in topraktan yaratıldığı net olarak anlatılmaktadır. Değişik ayetlerdeki canlıların sudan yaratılması, bazı ayetlerde da çamurdan yaratılmasının tespiti, su ve toprağın bileşimini ifade eder.