Beş uçakla Amerika

Erdoğan 2019 yılında çok ağır konuşmuş, “İskandinav ülkelerinin hepsi battı” demişti. Yıllar sonra haklılığı tescillendi... İleri görüşlü olmak böyle bir şey demek ki!

Öyle büyük bir rezalet yaşattılar ki halklarına, keşke bu ülkeler yer yarılsa da bir daha batsa! Vatandaşı olsam çıkamazdım sokaklara...

★★★

İsveç ve Finlandiya... Daha yeni kabul edildiler NATO’ya... Ne yaptılar? Küçücük bir uçakla iki başbakan beraber gittiler Amerika’ya... Şaka mı bu ya?

Erdoğan da gitti. Alem itibar nasıl bir şey ondan öğrendi... Beş koca uçak pistlere adeta bir kartal edasıyla indi. Şov yaptık, herkes imrendi.

★★★

Hayır yani tasarruf tedbirlerimiz olmasa 12 uçakla da gidebilirdik aslında... Dua etsinler masraflardan kısıyoruz bu ara...

Biri dünya lideri içindi... Hani Katar’dan aldığımız. Bir diğeri heyeti içindi... Ötekisi diğer bir heyeti içindi... Bir adet de askeri kargo uçağı vardı tabii... Orada araba mı kiralasın? Başka türlü zırhlı Mercedesleri nasıl götürecekti?

Ya beşincisi? Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş için tahsis edilmişti. Önceden Amerika’ya gidecek ve uçağın kapısında Erdoğan’ı karşılayacaktı.

★★★

O kadar yolu tepmişsin. Neden Amerikalılar karşılamadı bizi?

Sonradan anladım o ince hesabı...

Bir keresinde, galiba yıl 2016... Bir onbaşı karşıladı Erdoğan’ı... Bir kere yeriz o numarayı... Sonuçta Numan Kurtulmuş askerliğini asteğmen olarak yaptı. Gelelim sefil o iki ülkeye... İskandinav ülkeleri ikisi de... Hangileri var başka? Norveç, Danimarka zorlarsan bir de İzlanda... Ders aldılar mı bilmiyorum ama nedir iki kişi bir uçakta?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
2025 fakirleşme hedefleri! 04 Eylül 2024 | 163 Okunma Bitlis’te bar açma hayalim! 02 Eylül 2024 | 1.845 Okunma IMF’nin niyeti programda gizli! 30 Ağustos 2024 | 2.123 Okunma Öyle bırakıp gitmek kolay mı? 28 Ağustos 2024 | 1.567 Okunma ‘Nas’ ile olmadı Facebook ile deneyelim! 20 Ağustos 2024 | 1.405 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar