Rüzgar eken ekonomiyi biçti!

Türkiye’de ekonominin durumunu nasıl anlıyorsun? Hemen dolar fiyatına bakıyorsun.

Türkiye’de ekonominin durumunu nasıl anlıyorsun? Hemen dolar fiyatına bakıyorsun. Artmamışsa “ekonomi iyi” sanıyorsun! Bu göstergeyi sen biliyorsun da iktidar bilmiyor mu?

Nitekim doları baskılarsan, fiyatının artmamasını sağlarsan, batan şirketleri de haber yaptırmazsan, ekonomi gayet iyi... Baksana dolar kıpırdamıyor, yerinde sayıyor. Harika valla!

★★★

Sahi ekonomi iyiyse vergiler neden artırılıyor? Demek ki harcamalara hâlâ para yetmiyor. Mevcut para artık partiyi doyurmaya yetmiyor. Daha fazlası gerekiyor! Geliri artıracaksın da nasıl yapacaksın?

Merkez Bankası’nı da 818 milyar lira zarara soktular. Devredebilecek ne akçe kaldı ne kapik...

★★★

Elimizde ne var? TÜİK! Madem gelirleri artıramıyoruz, giderleri kısarız.

Saraylarından, ejder meyveli içeceğinden, bilmem kaç saray uçağından, milyonlarca liralık arabalarından, diyanetin bitmeyen harcamalarından mı tasarruf edilecek? Yok artık daha neler? El alem ne der?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
2025 fakirleşme hedefleri! 04 Eylül 2024 | 163 Okunma Bitlis’te bar açma hayalim! 02 Eylül 2024 | 1.845 Okunma IMF’nin niyeti programda gizli! 30 Ağustos 2024 | 2.123 Okunma Öyle bırakıp gitmek kolay mı? 28 Ağustos 2024 | 1.567 Okunma ‘Nas’ ile olmadı Facebook ile deneyelim! 20 Ağustos 2024 | 1.405 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar