TOBB mu yerli ve milli?

Bu artık ayıptan da öte... Başka bir seviye...

Bu artık ayıptan da öte... Başka bir seviye...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altındaki 365 oda ve borsanın yöneticileri, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya geldiler.

“Gerekirse yabancı çalışanlarımızı zimmetimize alırız. Bir sorun yaşanırsa muhatap ve sorumlu olmaya hazırız!” diyorlar ve sığınmacı istihdamında kolaylık talep ediyorlar.

“Zimmet” dedikleri ne ola ki? İstese istifa edemeyecek mi? Köle çalıştıracaklar sanki... Sorsan en yerli ve milli kendileri...

★★★

Bak bu Avrupalılar hepten geri zekalı... Sudan ucuz, bedavaya yakın çalışan işçileri ülkelerine istemiyorlar. Neden? Çünkü kendi gençlerine iş bulmak zorundalar.

Türkiye’nin gerçek işsizliği yüzde 25.2... Geniş tanımlı işsizliği ifade eden bu veriye göre, işgücüne dahil çalışabilecek haldeki her 4 kişiden biri gerçekte işsiz... Yaklaşık 9 milyon kişiye denk geliyor.

★★★

Yaklaşık 2 milyon üniversite mezunu gencin de aralarında bulunduğu 9 milyon işsizin olduğu bir ortamda, ülkenin en büyük yarı resmi işveren örgütünün dışarıdan yabancı işçi araması ya da sığınmacıları ucuza istihdam için hükümetten talepte bulunması acaba neyin kafası?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
2025 fakirleşme hedefleri! 04 Eylül 2024 | 164 Okunma Bitlis’te bar açma hayalim! 02 Eylül 2024 | 1.856 Okunma IMF’nin niyeti programda gizli! 30 Ağustos 2024 | 2.124 Okunma Öyle bırakıp gitmek kolay mı? 28 Ağustos 2024 | 1.567 Okunma ‘Nas’ ile olmadı Facebook ile deneyelim! 20 Ağustos 2024 | 1.406 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar