Şam-piyonluk!

Türkiye-Suriye ilişkilerinde, yaşamımızın her alanını etkilemeye başlayan Suriyeli sığınmacılar konusunda, Ortadoğu dengelerinde önemli bir virajın eşiğindeyiz.

Erdoğan’ın Esad’la görüşebileceğini açıklaması... Randevunun “an meselesi” olduğunu söylemesi...

Esad’ın böyle bir görüşmeye sıcak baktığı mesajlarını paylaşması...

Bütün bunlar 2011 yılından bu yana giderek büyüyen sorunların çözümü için bir sürecin başlayabileceği umutlarını veriyor. 

Üst üste dizili 41 düğüm var. Bunların çözümünü bir görüşmeye bağlamak akıldışı olur. Ancak bir yerden başlamak gerekiyorsa, o yer burası! İki ülke cumhurbaşkanının görüşmesi ve devamında stratejik bir yol haritasının yapılması...

İki lider arasında, iki liderin elinde olmayan nedenlerle yeniden gerilimli süreç başlayabilir. Zira bölgenin çok tarafı var. Al İsrail’i vur İran’a... Gözet Rusya’yı dön Amerika’ya!

***

Fotoğrafın büyük kısmından başlamak gerekirse... Rusya, Erdoğan-Esad görüşmesinin gerçekleşmesinden yana. Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinde Putin’in sözcüsü Peskov’un açıklamaları yol alındığını gösteriyordu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (33) Bi terslik var! 07 Eylül 2024 | 112 Okunma Vergiyi vermek mi yüzsüzlük, vermemek mi 05 Eylül 2024 | 175 Okunma Sivas ruhu ve CHP... 04 Eylül 2024 | 146 Okunma 30 Ağustos kararı! 03 Eylül 2024 | 125 Okunma Şahsıma mektuplar (32) O-kullarım! 31 Ağustos 2024 | 81 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar