Sola Huruç Partisi (SHP)!

Haziranın son günlerinde bir haber başkentin hareketli gündemine bir başka hareket kattı:

SHP yeniden kuruldu!

Doğrusu Ankara kulislerinde olup bitenlere kulak kabartmayı seven kişiler olarak hayıflandık. Böyle bir haberi nasıl atladık? Olacak şey değil. Kurucular bilgi vermese, onların temas kurdukları bir şekilde bize ulaşırdı, diye düşündük.

Sonra beklemeye koyulduk. 

Öyle ya Türkiye’nin 1980’li, 90’lı yıllarına damga vurmuş, solda birlik tartışmalarının odağı olmuş, sola yeni siyasetçiler kazandırmış bir parti yenden kuruluyorsa, elbet ses getiren açıklamalar yapacaktır.

Ses çıkmayınca, sorduk soruşturduk, 10 Temmuz’da hem kadroların açıklanacağını hem de partinin program ve hedefleriyle ilgili kamuoyunun bilgilendirileceğini “öğrendik”

Öğrendik ama o da doğru çıkmadı. 

Böylece siyasi tarihimizde faili meçhul cinayetlerden sonra bir de faili meçhul parti oldu!

Bende unutkanlık başlamış olabilir diye şüphe ettim. SHP’nin başından beri içinde olanlara, adı geçen “kurucuları” tanıyıp tanımadıklarını sordum. Onlar da bilmiyor! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (33) Bi terslik var! 07 Eylül 2024 | 112 Okunma Vergiyi vermek mi yüzsüzlük, vermemek mi 05 Eylül 2024 | 175 Okunma Sivas ruhu ve CHP... 04 Eylül 2024 | 146 Okunma 30 Ağustos kararı! 03 Eylül 2024 | 125 Okunma Şahsıma mektuplar (32) O-kullarım! 31 Ağustos 2024 | 81 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar