Gazze direnişi, illallah merkezli lâ direnişidir/1

 Gazze, İslâm ümmetinin cihad gazelidir. Gazze kıyamı, dirilişten direnişe geçişi gerçekleştirmiş olan Müslümanların kıyamıdır. Gazze, iman iddiasının kıyamla...

 

Gazze, İslâm ümmetinin cihad gazelidir. Gazze kıyamı, dirilişten direnişe geçişi gerçekleştirmiş olan Müslümanların kıyamıdır. Gazze, iman iddiasının kıyamla ispatlandığı yerdir. Gazze direnişi, cenneti cihadda arayanların işidir. Cihada veda etmiş caniler, Gazze direnişinden bir şey anlayamazlar. Rabbimiz bedelsiz cennet özlemcilerini uyarıyor: 

“Yoksa siz, sizden öncekilerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Rasûl ve onunla beraber mü’minler, ‘Allah’ın yardımı ne zaman?’ diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı. İyi bilin ki, Allah’ın yardımı pek yakındır.” (Bakara Sûresi/214)

Cennete giden yol cihaddan geçiyor. Ödedikleri ağır bedellere rağmen, binlerce şehide, on binlerce gaziye rağmen direniş iradesinden taviz vermeyen Gazzeli Müslümanlar, Ümmet-i Muhammed’in iftihar-ı medarıdırlar. Onlar cihadda, kıyamda hepimiz için birer mihenktirler.

Gazze direnişi; zalimlere ders, mazlumlara adrestir. Gazze direnişi; imanın emriyle sadece Siyonist...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“İsrail’siz bir dünya” için ne yapabiliriz? 11 Eylül 2024 | 152 Okunma Gazze direnişi, illallah merkezli lâ direnişidir/2 04 Eylül 2024 | 63 Okunma Gazze direnişi, illallah merkezli lâ direnişidir/1 28 Ağustos 2024 | 60 Okunma İslâmi değerlerin pratiğine katlanmak 21 Ağustos 2024 | 148 Okunma Siyonist Yahudi lobisinin etki ajanları/2 14 Ağustos 2024 | 57 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar