Müslüman olarak var olmak

 Müslüman, İslâm’a teslimiyetini hissetmiyorsa Müslümanlığı geçerli değildir. İslâm’a teslim olmayanlar, İslâm’ı teslim almaya çalışanlardır....

 

Müslüman, İslâm’a teslimiyetini hissetmiyorsa Müslümanlığı geçerli değildir. İslâm’a teslim olmayanlar, İslâm’ı teslim almaya çalışanlardır. İslâm’ı teslim almaya çalışanlardan Müslüman olmaz. 

Müslüman olarak dik başlı olmadan başımızı hep dik tutalım. Çünkü başları eğik olanların cellatları çok olur. Mücadele meydanında dinleriyle var olmayan Müslümanlar yok olur. Rabbimiz Müslüman olarak var olmamızı bizden istiyor:

“(Ey Rasûlüm) De ki: “Şüphesiz benim namazım da, diğer ibadetlerim de, yaşamam da, ölümüm de âlemlerin Rabbi Allah içindir.

O’nun hiçbir ortağı yoktur. İşte ben bununla emrolundum. Ben Müslümanların ilkiyim.” (En’am Sûresi/ 162-163)

Müslümanın kişisel tercihleri ve beğenileri, şer’îlik temelinde anlam ifade ederler, değer kazanırlar. Şer’i delillerle mukayyet kalmayan Müslümanın değeri olmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müslüman olarak var olmak 25 Eylül 2024 | 48 Okunma Nasihat döneminden musibet dönemine geçiş sancılıdır 18 Eylül 2024 | 126 Okunma “İsrail’siz bir dünya” için ne yapabiliriz? 11 Eylül 2024 | 155 Okunma Gazze direnişi, illallah merkezli lâ direnişidir/2 04 Eylül 2024 | 65 Okunma Gazze direnişi, illallah merkezli lâ direnişidir/1 28 Ağustos 2024 | 60 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar