Anadolu irfanının son rekor denemesi

Bir toplumun millet olarak itibarı, kaabiliyeti, prestiji ve benzeri özelliklere göre toplam kalitesini tayin için birçok kriter olabilir. Mesela, hukuk, şeffaflık, ifade hürriyeti, yolsuzluk, eğitim, kültür gibi alanlarda ülkeleri...

Bir toplumun millet olarak itibarı, kaabiliyeti, prestiji ve benzeri özelliklere göre toplam kalitesini tayin için birçok kriter olabilir. Mesela, hukuk, şeffaflık, ifade hürriyeti, yolsuzluk, eğitim, kültür gibi alanlarda ülkeleri ölçen ve küresel ligde onların yerini belirleyen endeksler vardır. Bunların tamamına yakınında Türkiye en gerilerdedir. En gerilerde derken tam olarak öyle… Sıralamaya giren yüzü aşkın ülke arasında çoğunda yüzüncü sıranın aşağısındadır. Sadece bu ana konularda değil, iş kazaları veya çocuk işçi istatistiklerinde de tablo böyledir. Endekslerde en olmayacak yerleri biz işgal ediyoruz.

Yani kendi kendimize anlattığımız, “büyük millet… vurduğu yerden ses getiren devlet” hikayesiyle uyuşmayan kötü skorlara sahibiz. Lafı uzatmaya gerek yok bir-iki ay öncesine kadar kara parada bile gri listedeydik.

İyi listelerde yer bulamıyoruz, bununla da yüzleşmiyoruz. Çünkü aslında listeye de gerek yok. Ne durumda ve nasıl insanlar olduğumuzu zaten en iyi kendimiz biliyoruz. Bilmekle kalmayıp itiraf ediyoruz.

Daha dün, Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı, ayakkabıcılar ve giyim sektörünün liderleriyle bir basın toplantısı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yok öyle yoğurdun bolluğu! 16 Eylül 2024 | 653 Okunma Ahmak Davası 14 Eylül 2024 | 414 Okunma Sisi, bu kadar kolay olacağını tahmin etmiş midir? 05 Eylül 2024 | 693 Okunma Türk futbolu da nihayet bileşik kaplardan bir kap! 29 Ağustos 2024 | 192 Okunma Sandık sadece Erdoğan’a mesaj verir, diye bir kural mı var? 26 Ağustos 2024 | 862 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar