Limit

ABD ile İran arasındaki şiddetli gerilimin ilk perdesi Kasım Süleymani’nin öldürülmesiyse ikinci perde İran’ın vereceği cevabın sınırlarıdır.

İran, ABD askeri tesislerini vurduktan sonra, bütün iddialı sözlerin arasına “savaş istemiyoruz”u sıkıştırarak bu sınırı ilan etti. Dün gün boyunca, dini liderden cumhurbaşkanına, dışişleri bakanından askeri sözcülere kadar hepsi şiddetli tepkiden bahsedip, 80 askeri öldürdüklerini ilan ederken satır arasında hesaplaşmanın bu noktada kalması temennisini de hissettirdiler. Eğer ABD karşılık vermezse tepkinin askeri birliklere yapılan füze saldırısı seviyesinde kalacağını söylemiş oldular. Onlar böyle dediler ama ABD’nin ne yapacağını tahmin etmek kolay değildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya etkilenecek de kazanan kim olacak? 10 Nisan 2025 | 115 Okunma 19 Mart’tan 6 Nisan’a ne oldu, şimdi ne olabilir? 07 Nisan 2025 | 548 Okunma Türkiye, Trump vergilerine nasıl hazırlandı? 05 Nisan 2025 | 138 Okunma Trump kafası başarabilir mi? 03 Nisan 2025 | 115 Okunma Ekonomi programı kimin umurunda? 31 Mart 2025 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar
Close menu