Ağustosun büyük yalanları...

Siyasette yalan sıradandır. Duyduğunuzda yalan olduğunu bilirsiniz ama “siyasetçidir, ne dese yeridir” der geçersiniz, geçiştirirsiniz.

Ben sizin için ağustos ayında bizzat iktidar siyasetçileri tarafından söylenmiş kısa bir yalanlar geçidi hazırladım. (Her yalanın altına Oğuz Atay’ın “Tutunamayanlar” romanındaki baş kahraman Turgut Özmen’in Olric’i gibi doğruları söyleyen bir iç ses yansıttım)

★★★

“Bizim derdimiz memlekete hizmet”

AK Parti iktidarında en çok duyduğumuz yalan bu oldu ve ağustosta da söylenmeye devam etti. En son Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından telaffuz edildi. Her ne kadar böyle deseler de en çok hizmet edilen büyük çıkar grupları oluyor. Şehir hastaneleri, otoyollar, köprüler, tüneller, tren projeleri, büyük kamu ihaleleri “memlekete hizmet” gibi gösterilmeye çalışılsa da millete maliyeti nedeniyle hizmetten çok, yüke dönüşüyor. Torunlarımız dahi kamu özel iş birliği projelerine ödeme yapmaya devam edecek. Millet vergileriyle üç koyup, bir dahi hizmet alamıyor.

★★★

“Vatandaşımızın refahı kalıcı şekilde artacaktır”

Bu cümle başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Partililerce yılda 10-15 defa söyleniyor. 22 yılda en az 250 defa söylenmiştir. Ancak, kalıcı olan tek şey yüksek enflasyon, yüksek faiz, yüksek kur ve düşük ücretler ile büyük sefalet oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En kalpten sivil sesleniş: Atatürk’ün askerleriyiz! 04 Eylül 2024 | 1.308 Okunma Fasulye! 02 Eylül 2024 | 1.568 Okunma Aş bunları aş! 28 Ağustos 2024 | 1.336 Okunma Ağustosun büyük yalanları... 09 Ağustos 2024 | 1.359 Okunma Mavi Vatan’ın tarihi! 31 Temmuz 2024 | 1.277 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar