Anız ve elektrik!

İkisi de aynı toprağın, aynı suyun, aynı havanın çok vefalı kardeşidirler. İkisi de geçici olmayan sürekli cömert sevgiyle insanları zengin ve mutlu ederler.

Anız ile elektrik.

Yorulmak bilmezler.

★★★

Biri:

Baraj adı verilen yüksek bir noktada toplanan suyun, doğal akışı kontrol edilerek aşağıya akıtılıp baraj türbinlerinin kanatlarına çarptırılmasıyla elde edilir.

Adına:

Elektrik denir.

Diğeri:

Su ile güneş ışığının buluşup kaynaştığı tarla adı verilen toprağın koynuna tohum olarak girer. Buğday ekersen buğday çimlenir. Arpa ekersen arpa biter. Sapa kalkma dönemini, süt olma dönemini, başağa gelme dönemini tamamlayınca başaklar biçilir. Sapları tarlada kalır. Kuşlar, kuzular, koyunlar, inekler, düveler beslenme bayramı ederler.

Adına:

Anız denir.

★★★

Elektriğin anızla bir çıkar çatışması yoktur. Anızın da elektriğe karşı düşmanlığı söz konusu değildir. Bizim ülkemizin o bölgesinde kurak ve kavurucu geçtiği yüzyıllar öncesinden bilinen şu haziran sıcağında; ikisi birbirini yakıp yok eden düşman yapıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En kalpten sivil sesleniş: Atatürk’ün askerleriyiz! 04 Eylül 2024 | 1.308 Okunma Fasulye! 02 Eylül 2024 | 1.567 Okunma Aş bunları aş! 28 Ağustos 2024 | 1.336 Okunma Ağustosun büyük yalanları... 09 Ağustos 2024 | 1.358 Okunma Mavi Vatan’ın tarihi! 31 Temmuz 2024 | 1.277 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar