Çinli otomobile binip geldi!

KAAN uçağı yaptık. Cumhurbaşkanımızın damadı İHA, SİHA üretti. Karadeniz’de doğalgaz keşfettik.

KAAN uçağı yaptık. Cumhurbaşkanımızın damadı İHA, SİHA üretti. Karadeniz’de doğalgaz keşfettik. Dağda petrol bulduk. Uçak gemisini Marmara’da yüzdürdük. Türkiye’nin uzaya ilk astronotunu da biz gönderdik. 

Evet!

Gökyüzüne keşfe gidildi.

Fakat!

Ev tutuşmuş yanıyordu.

★★★

Bu yangınla; faizler çıldırdı. İktidar destekçisi mutlu azınlık servet artırdı. Halkın çoğunluğu servetini kaybetti. Hane halkının sırtından şirketlere, yeni zenginler ile yurt dışı para sahiplerine “servet transferi yapan” bir “yalancı- yalama düzen” kuruldu. Yangın bu düzenin ürünüydü. Döviz üretimi ile döviz harcaması arasındaki fark (cari açık); devam ediyor, fakat Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı, “döviz rezervimizi artırdık” diyebiliyorlar.

Ne yüzle diyebiliyorlar?

★★★

Yeni övünme buldular.

Cumhurbaşkanı 

Erdoğan, dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi Çin şirketi BYD Başkanı Wang’ı bir yanına aldı, öbür yanında Türk Sanayi Bakanı Mehmet Fatih durdu. Cumhurbaşkanı ortada fotoğraf çekildi; halka yeni övünme duyuruldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En kalpten sivil sesleniş: Atatürk’ün askerleriyiz! 04 Eylül 2024 | 1.308 Okunma Fasulye! 02 Eylül 2024 | 1.567 Okunma Aş bunları aş! 28 Ağustos 2024 | 1.336 Okunma Ağustosun büyük yalanları... 09 Ağustos 2024 | 1.358 Okunma Mavi Vatan’ın tarihi! 31 Temmuz 2024 | 1.277 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar