İsyanı kınında!

Birikti, birikti, öfke düzeyi arttı, sonunda patladı. Hiç beklenmedik bir ülkede “fırsat eşitliği isyanı” çıktı.

Şimşek hızına ulaştı.

Polisi, orduyu, tankı, panzeri; “fırsat eşitliği- hak eşitliği- liyakat eşitliği- hakkın hak edene verilme eşitliğini” istemek için isyan edip bağırarak sokaklara inen çoğunluğu kadın ve üniversite öğrencisi halkın üzerine sürdüler.

105 kişi can verdi.

★★★

Batıda olurdu.

Doğudan geldi.

Bangladeş’ de bir kısım ailelerin çocuklarını devlette işe yerleştirmek için özel kontenjan yasaya bağlanmış, uygulanıp gidiyordu. Becerisine, bilgisine, okuluna, eğitimine bakmadan devlet koltuklarına yerleştirme kontenjanına halk sonunda çok öfkelendi, sokaklara döküldü. Bangladeş Yüksek Mahkemesi, “devlet dairelerinde işlerin yüzde 93’nün hak edene verilmesi” kararını aldı.

İsyan böyle durdu.

★★★

Türkiye’de ise “kayırma- hısım akrabaya torpil- işi hak edene değil iktidar partisi yakınına verme- nepotizm- ihalede kollama- devletten iktidar torpillisine hak edilmedik geliri aktarma” örnekleri halkta çok öfke biriktirdi.

Öfke baldan tatlı.

Bu düzene kızıyor.

★★★

KPSS sınavı demişler.

Binlerce insan; Kamu Personel Seçme Sınavı’na girdiklerinde yazılıda en yüksek puanı alsalar bile “mülakatta” kaybedecek lerini ve önlerine iktidar torpilli, kayırmalı, eş-dost etiketli birilerinin geçeceğini biliyorlar.

Bile bile!

Sınava giriyorlar.

Girip, çıkıp!

Öfkeleniyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En kalpten sivil sesleniş: Atatürk’ün askerleriyiz! 04 Eylül 2024 | 1.308 Okunma Fasulye! 02 Eylül 2024 | 1.567 Okunma Aş bunları aş! 28 Ağustos 2024 | 1.336 Okunma Ağustosun büyük yalanları... 09 Ağustos 2024 | 1.358 Okunma Mavi Vatan’ın tarihi! 31 Temmuz 2024 | 1.277 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar