Mavi Vatan’ın tarihi!

Tümamiral Soner Polat 61 yaşında 5 yıl önce hayata gözlerini yumdu.

Tümamiral  Soner Polat 61 yaşında 5 yıl önce hayata gözlerini yumdu. Seveni çoktu. Vatan sağ olsun diye yola çıkanlar, “geride hoş seda bırakıp” gönüllerde taht kurarak gidiyorlar. “Mavi Vatan” tanımlaması ona aitti.

Halk nankör değil!

Görür, görüyor.

“Mavi Vatan’ı savunanları” hapse atıp, Karadeniz’de doğal gazı biz çıkardık diye alkış ve oy bekleyenleri de halk unutmaz.

★★★

Mavi Vatan’ı bugünün iktidarı, kendi vizyonu diye açıklıyor ama aslında Bülent Ecevit’in diktiği fidanın ürünüdür. Onun Başbakanlığı döneminde Türkiye’nin “kendi ihtiyacı olan petrolünü kendi topraklarında ve denizlerinde çıkartması” için ciddi adımlar atıldı. Bu adımları gücünü uluslararası hukuktan alıyordu. 

Ecevit’in hakkı...

Ecevit’e!

★★★

2017 yılından sonra Türkiye, Akdeniz’de ve Karadeniz’de sondaj, arama, kuyu açma çalışmalarını hızlandırıldı. 4 sondaj gemisi satın alındı. Beşincisi de geçen hafta Singapur’dan yola çıktı geliyor. Yurt dışına gitmiş başarılı Türk petrol mühendisler ile yabancı mühendislerin gelişi teşvik edildi.  Karadeniz’de bulunan doğal gaz rezervinin 710 milyar metreküpe ulaştığı açıklandı. Dünyanın önde gelen rezerv değerlendirme kuruluşları Sakarya ve Amasra gaz sahalarında Türkiye’nin açıkladığı rezervleri doğruladı. Bunlar Tayyip Erdoğan döneminde gerçekleşti.

Erdoğan’ın hakkı...

Erdoğan’a!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En kalpten sivil sesleniş: Atatürk’ün askerleriyiz! 04 Eylül 2024 | 1.308 Okunma Fasulye! 02 Eylül 2024 | 1.568 Okunma Aş bunları aş! 28 Ağustos 2024 | 1.336 Okunma Ağustosun büyük yalanları... 09 Ağustos 2024 | 1.359 Okunma Mavi Vatan’ın tarihi! 31 Temmuz 2024 | 1.277 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar