PKK’ya Pençe-Kilit, CHP’ye ayar operasyonu

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener’in bugünkü (20.04.2022)''PKK’ya Pençe-Kilit, CHP’ye ayar operasyonu’’ başlıklı yazısı.

Yazık, çok yazık!

Kemal Kılıçdaroğlu ve adamları, 100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’ni ne hallere düşürdü. “Atatürk’ün partisi” demiyorum, “Kılıçdaroğlu CHP’si”nden söz ediyorum.

Artık PKK’nın siyasi şubesi HDP’liler herkesin önünde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na açıktan ayar verebiliyor.

İLK AYAR TEZKERELERDE

CHP, ilk ayarı geçen yıl ekimde Irak ve Suriye’de DEAŞ ve PKK terör örgütleriyle mücadele hakkındaki tezkere oylaması öncesi yemişti. HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, “Yeni bir yürüyüş konusunda tezkereler ilk önemli imtihan olacaktır. İnanıyorum ki muhalefet partileri, özellikle ana muhalefet partisi tezkere konusunda geçmişten farklı bir tutumu gündemine alacaktır, almalıdır” demişti. HDP milletvekili İmam Taşçıer de Twitter’dan, “CHP tezkereye evet diyecekse hiçbir Kürt AKP’den daha iyidir diye oy vermez, vermemeli” diye tehdit etti.

EVET’ OYU VERDİĞİ  TEZKEREYE ‘HAYIR’ DEDİ

Ve Kılıçdaroğlu CHP’si, PKK’nın sözcüsü HDP’nin dediğini yaptı. Sadece iki yıl önce 7 Ekim 2020’de “Evet” oyu verdiği Irak ve Suriye’de terörle mücadele için gerekli tezkereye, 26 Ekim 2021’de HDP’lilerle birlikte “Hayır” oyu verdi. Kılıçdaroğlu’nun gerekçesi gülünçtü: “Bu tezkerede ayrıca, yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması, Cumhurbaşkanı’nın belirleyeceği esaslara göre kullanılması yazıyor. Ne demek yabancı kuvvetler Türkiye’de bulunacak? Yabancı güçler kim?” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
6 milyon TL ve 13 dairelik rüşveti anlattı serbest kaldı 31 Mart 2025 | 4.160 Okunma “Rüşvetin belgesi mi olur?” derken rüşvetin villası oldu; Rüşvetin sembolü üç villa 28 Mart 2025 | 6.661 Okunma İmamoğlu’nun ’kent uzlaşması’ yalanı 26 Mart 2025 | 5.172 Okunma Usulsüz yatay geçiş yapan yolsuzluk ve rüşvete batan yapay siyasetçi: İmamoğlu 24 Mart 2025 | 5.536 Okunma YÖK ‘usulsüz geçişi’ Üniversite ‘organize hileyi’ ortaya çıkardı 21 Mart 2025 | 3.832 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar
Close menu