Buzul çağının sonu: Türkiye eriyor...
Varlıkların erimesi (meltdown), borsada ani düşüş, varlık değerlerinin azalması, toplu kayıplar, şirket iflasları, yüksek enflasyon ve işsizlik gibi ekonomiye zarar veren, sermaye sahiplerini zora sokan durumları...
Varlıkların erimesi (meltdown), borsada ani düşüş, varlık değerlerinin azalması, toplu kayıplar, şirket iflasları, yüksek enflasyon ve işsizlik gibi ekonomiye zarar veren, sermaye sahiplerini zora sokan durumları kapsar.
2016’dan bugüne, bitmek bilmeyen bir “meltdown”, petrole dayalı ekonomisiyle, Venezuela’da yaşanıyor. Örneğin, Euronews’in bu yılın mart ayındaki haberinde, eriyen ekonomiden muzdarip çok sayıda Venezuelalı’nın, kaçmak için Kolombiya’ya akın ettiği tespiti yer aldı. AL-JAAZERA’nın mayıs ayındaki bir haberinde ise küresel petrol fiyatlarının iyileşme göstermesine rağmen OPEC’in ülkeyi gözden çıkardığı, Venezuela’nın bu krizden çıkamadığı, halkın temel gıda ve ilaç sektörünün çökmesi üzerine ülkeyi terk etmek istedikleri belirtilmiştir.
2008’de, bir süre ulusal banka sisteminin büyük kredi kayıplarını halktan saklayıp örtbas ettiği İspanya da, ekonomik kriz sürecinde “meltdown”ı tattı. 2009’da bir borç kriziyle bu felaket döngüsüne katılan Yunanistan gibi diğer bir komşumuz İran da Business Insider haber sitesinin yaptığı “erime potansiyeli yüksek ülkeler” listesinin başını çekmektedir.