Öfkenize hâkim olun

Medyayı takip ediyorsunuzdur. Kavgaların çoğu, öfke kontrolü yapamamaktan kaynaklanıyor. Öfkesine yenik düşen insanların haberlerine bakın. Kırmızı ışıkta duramama, korna çalma, park yeri...

Medyayı takip ediyorsunuzdur. Kavgaların çoğu, öfke kontrolü yapamamaktan kaynaklanıyor. Öfkesine yenik düşen insanların haberlerine bakın. Kırmızı ışıkta duramama, korna çalma, park yeri yüzünden cinayet işleme gibi olaylar sıkça yaşanıyor. Yan baktın veya omuz attın diye hakaret ediyoruz. Sıra kavgası yüzünden biri diğerini bıçaklıyor. Velhasıl, ufak bir sürtüşme cinayetle sonuçlanıyor. Biri mezara, diğeri kodese giriyor.
Bir de kavgayı meslek haline getirenler var. Sataşacak yer arayan, hırsızlıktan arsızlığa, kul hakkından gasba kadar her şeyi yapan insanlar var. Yakalanıyorlar, sonra polis beyanı geliyor ve meğer onlarca suçları varmış. Vatandaş soruyor, "Bu kadar sorunlu biri neden salıverildi?" diye. Muhtemelen delil yetersizliği veya suç unsuru eksikliği nedeniyle.
Bu tür insanlar ciddi bir eğitimden geçirilip topluma salıverilmeden önce rehabilite edilmelidir. Dostlar, öfkelenmeyin, öfkenize hâkim olun. Allah, öfkesini yenenleri övüyor. Onlar bollukta ve darlıkta sabrederler, öfkelerini yenerler ve insanların kusurlarını affederler. İnançsızların öfkesi İslam'a yöneliktir.

ŞAMPİYON...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ebedi Önder’in doğduğu gün: Mevlit 13 Eylül 2024 | 166 Okunma Allah zalimi asla unutmaz 06 Eylül 2024 | 97 Okunma Tarihin aşılamaz adamı: Hz. Ömer 30 Ağustos 2024 | 94 Okunma Peygamberlerin sorgulandığı gün 23 Ağustos 2024 | 117 Okunma Rabbimiz Allah Peygamberimiz Hz. Muhammed 16 Ağustos 2024 | 35 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar