Rabbimiz Allah Peygamberimiz Hz. Muhammed

Amentünün başı budur. Yüce Allah'ı tek Rab kabul ettik. Hz. Muhammed'i son elçi bildik. O'ndan başka ve sonra peygamber gelmeyecektir. Kıyamete kadar İslam dini var olmaya devam edecektir. Kur'an-ı Kerim, yüce Allah'ın...

Amentünün başı budur. Yüce Allah'ı tek Rab kabul ettik. Hz. Muhammed'i son elçi bildik. O'ndan başka ve sonra peygamber gelmeyecektir. Kıyamete kadar İslam dini var olmaya devam edecektir.
Kur'an-ı Kerim, yüce Allah'ın emanındandır. O indirdi, O koruyacaktır. Müslüman olmak veya Müslüman olmaya devam etmek için bu ikrar ve iman yeterli olur.
Allah bir, Hz. Muhammed O'nun Resul'üdür. İman için yeter ama Kur'an'ın ahlakı ve Resulullah'ın yol göstericiliğiyle kâmil imana ulaşılabilir.

KÂMİL BİR İMAN
Kâmil bir iman ve takvaya erişmek için bu iki tasdik yeterli olmayabilir. Kâmil iman için samimi bir dindarlık gerekiyor.
Elini, kalbini, ruhunu arındırman gerekiyor. Halkın ne dediğine veya diyeceğine değil, Hakk'ın ne dediğine bakmak gerekiyor.
Helal ve haramı ayrıştırmak gerekiyor. Secdede samimiyet ve dürüstlük gerekiyor. Kul...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ebedi Önder’in doğduğu gün: Mevlit 13 Eylül 2024 | 166 Okunma Allah zalimi asla unutmaz 06 Eylül 2024 | 97 Okunma Tarihin aşılamaz adamı: Hz. Ömer 30 Ağustos 2024 | 94 Okunma Peygamberlerin sorgulandığı gün 23 Ağustos 2024 | 117 Okunma Rabbimiz Allah Peygamberimiz Hz. Muhammed 16 Ağustos 2024 | 35 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar