Zikirle arınma zamanı

Hadid "demir" demektir. İşte Hadid Suresi'nin 16. ayeti, demir gibi olan katı yürekleri yumuşatmayı hedefledi. Surede özel bir ayet indi. Ayet şudur: "İman edenlerin Allah'ı zikretmekten ve inen haktan dolayı kalplerinin saygı ile...

Hadid "demir" demektir. İşte Hadid Suresi'nin 16. ayeti, demir gibi olan katı yürekleri yumuşatmayı hedefledi. Surede özel bir ayet indi. Ayet şudur:
"İman edenlerin Allah'ı zikretmekten ve inen haktan dolayı kalplerinin saygı ile ürpermesinin zamanı gelmedi mi? Daha önce kendilerine kitap verilip de üzerinden uzun zaman geçen, böylece kalpleri katılaşanlar gibi olmasınlar. Onlardan birçoğu fasık kimselerdir." (Hadid/16).
İlk dönem seçkinleri, ilk dönemin kutlu nesli kalplerini yokladılar. Orada Rabbani çarpıntılar gördüler. Kalplerinde, özellikle Allah'ın Resulü hayattayken ondan gayrısına müsaade etmediler. Çünkü Peygamber aralardaydı. Çünkü O Resul'dü, Nebi'ydi, babaydı ve dedeydi. O muktedirdi. Dokunuşu, belki bir bakışı yetiyordu.
Sahabenin büyükleri, nefislerine şeytandan bir taife değdiğinde O'na koştular. O hâlden sıyrıldılar....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Allah zalimi asla unutmaz 06 Eylül 2024 | 96 Okunma Tarihin aşılamaz adamı: Hz. Ömer 30 Ağustos 2024 | 94 Okunma Peygamberlerin sorgulandığı gün 23 Ağustos 2024 | 117 Okunma Rabbimiz Allah Peygamberimiz Hz. Muhammed 16 Ağustos 2024 | 34 Okunma Öfkenize hâkim olun 09 Ağustos 2024 | 1.254 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar