Şu bürokratik oligarşi meselesi

AK Parti'nin önceki gün gerçekleşen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na "bürokratik oligarşi!" meselesinin damga vurduğu anlaşılıyor. Yakınmalar o kadar yaygın hal almış ki......

AK Parti'nin önceki gün gerçekleşen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na "bürokratik oligarşi!" meselesinin damga vurduğu anlaşılıyor.
Yakınmalar o kadar yaygın hal almış ki... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da millete hizmet etmeyenler için hayli ağır konuşmuş. Cumhurbaşkanımızın, siyasette çekirdekten yetişme özellikleri O'na, parti teşkilatları konusunda yüksek hassasiyet kazandırmış durumda. En vasatından en yetkin olanına varıncaya kadar teşkilatları, bir zincirin halkaları misali dava ve ortak hedefler doğrultusunda buluşturan, uyumlu çalışmalarını sağlayan ve netice alan bir siyasal aktörden söz ediyoruz.
Başarısı, başarısızlığı, eksiği kusuru ile teşkilatlar Erdoğan'ın siyaset anlayışının hep merkezinde oldu. Her zaman teşkilatın sesine, temayül yoklamasına önem verdi. Tabiri caizse bürokratların yanında teşkilatlar denildiği anda akan sular durdu. Son toplantı da bunun bir istisnası değildi.
Ancak...
Bu aşamada soğukkanlı değerlendirme yapmaya da ihtiyaç var!
Nedenine gelince...
Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı kimliği...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bürokratik oligarşinin anatomisi! 17 Eylül 2024 | 541 Okunma Bir CHP klasiği ‘Ege Turizm Merkezi’ni’ engellediler 16 Eylül 2024 | 193 Okunma Enerjide stratejik devrim 15 Eylül 2024 | 119 Okunma Bürokrasi neden böyle? 14 Eylül 2024 | 252 Okunma Büyük evi olana, fazla elektrik tüketene destek yok 13 Eylül 2024 | 243 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar