Kültür endüstrilerinin Türkiye ekonomisine katkısı

Özü sabit kalmak kaydıyla kitap, bidayetinden beri başlı başına bir değişmenin konusudur ve böyle olmaya da devam edecektir. Diğer bir ifadeyle dijitalini, seslisini vb. kullanmaya başlasak da kitap, asıl manasıyla hep var olacaktır.

Son dokuz yazımda, birkaç yayınevinin durumlarına özetle değinerek, eski ve yeni baskı kimi kitaplarının bilgilerini iletmeye çalıştım.

Elbette bitmedi, daha söz etmem gereken birçok yayınevi ve kitap var; işi bir pehlivan tefrikasına dönüştürmemek ve diğer yayınevlerini ihmal etmek yerine, konuyu belli bir mühletle uzatarak onlardan bahsetmek için sözüme ara vermem gerekiyordu.

Fakat, hayatı kitap olanın kitabı konuşmaya ara vermesi mümkün değildir. Ki, kitap da zaten -modern söyleyişle- kültür endüstrisine yani asli ve tali ilişkilerle çeşitlenen bir dizi üretim sürecine tabi olması cihetinden, artık tek başına ele alınamamaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dâvûd el-Kayserî’nin Mukaddemât’ı 23 Kasım 2024 | 21 Okunma ‘Sanat gayet lüzumlu bi şey olup, olmayınca hiç olmaz!’ 19 Kasım 2024 | 42 Okunma Horasan Erenlerinin ‘Anadolu Mayası’nı hayatın içinde tutmak 16 Kasım 2024 | 98 Okunma Horasan Erenleri hakkında birkaç soru 14 Kasım 2024 | 265 Okunma Horasan Erenleri: Ne devletle ne devletsiz 12 Kasım 2024 | 917 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar