2016 darbe girişiminin düğmesine 2007’de basıldı

15 Temmuz’da yazmak gerekir. Odakta ordu ve subay var. Kısaca asker diyelim.

15 Temmuz’da yazmak gerekir. Odakta ordu ve subay var. Kısaca asker diyelim. Yabancı devletin kontrolünde bir cemaat, Gülenciler orduyu önemli ölçüde ele geçiriyor. Bugüne kadar Atatürk’ün ordusu Kemalist ordu vb. ile nitelendirilen ve bu bilinçle eğitim verilen/alan bir ordu nasıl oldu da emperyalizmin aracına dönüştü ve darbe yapmaya kalkıştı.

Olayın tartışılmayan bu yönü bize ne anlatıyor?

HİYERARŞİYİ BOZMAK ZORDUR

Tepeden tırnağa hiyerarşik, onlarca yıl boyunca ideolojik olarak diyelim yüzde 95 bir bütünlük arzeden bir yapıyı, dışarıdan propaganda ve indoktrinasyon ile değiştiremezsiniz. Hatta bu değişimi yapmak isteyenler ordu içinde propaganda yapsalar bile...

Bazı taraftarlar toplayabilirsiniz, sonuçta subay-astsubay da insan ve vaatlerden veya ideolojik iknalardan etkilenebilir. Ama hiyerarşik yapı galip gelir. Çünkü subayın astsubayın geleceği bu hiyerarşik yapıya bağlıdır. Bunun yerini başka bir hiyerarşik yapının alacağını net görmeden, eskiye bağlı kalır.

DIŞARIDAN FETİH

Gülen bunu bildiği için ta ilkokul, ortaokul, lise, üniversiteden yani ordu dışından beslediği, indoktrine ettiği, üzerinde tam bir kontrol kurarak eğittiği öğrencileri ordu içine sokmaya başladı. Adım adım, milim milim, büyük bir sabırlar, çok yönlü hamlelerle... Binlerce askerini ordu içine soktu ve ordu içinde paralel bir ordu kurdu.

Yani iki ordudan bahsediyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rotada düzeltme ama Mursicilik milyarlara mal oldu 05 Eylül 2024 | 210 Okunma ‘Aday kim olacak’mış... Ve Kemal’in askerleri kurtardı 03 Eylül 2024 | 334 Okunma Harbiyeliler, vatan aşklarını dile getirdi, siyasete çekmeyin 02 Eylül 2024 | 3.104 Okunma Sosyal medya teknoloji imparatorları evrensel dokunulmazlık peşinde 01 Eylül 2024 | 40 Okunma O gecenin alçakları ve kahramanları 29 Ağustos 2024 | 664 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar