Harbiyeliler, vatan aşklarını dile getirdi, siyasete çekmeyin

Asker vatan savunması için var. Harbiye mezunu teğmenlerin ant içme töreninde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” demeleri, anayasanın ilk 4 maddesindeki laik, demokratik, sosyal hukuk devletine bağlı olduklarını bile getirmeleri iktidar cephesinde sorun olmuş.

Şöyle mi düşünüyorlar: “Yahu o kadar kontrol ediyoruz askere alımlarda, mülakat filan, bunlar hâlâ ne diyor? O kadar emekli ediyoruz kurmay albayları. Elde var sıfır mı olacak yani?”

Bahsettiğim anayasa maddesi şeklen kalmış, daha doğrusu şeklen bırakılmış.

Şöyle mi düşünüyorlar: “Demokratik devletin sadece lafını bıraktık. Sosyalliğin dibini kazıdık. Laiklik hak getire. Hukuk desen namevcut. Peki bu teğmenler bunu görmüyorlar mı? Bize baş mı kaldırıyorlar? Atatürk hakkında gerçek düşüncemizi bilmiyorlar mı? Ayyaş dedik, Vahdettin dedik...”

Sanmıyorum, o kadar değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Savaşların ve yaşanmaz bir dünyanın kaynakları 16 Eylül 2024 | 148 Okunma Hulusi Akar ve cahilliğin dip noktası 12 Eylül 2024 | 1.133 Okunma Narin cinayeti, Omerta Yasası; bir ülke geleceğini yok ediyor 10 Eylül 2024 | 308 Okunma Teğmenler olayı: Yoksa amaç başka mı… 09 Eylül 2024 | 2.265 Okunma Basın özgürlüğü, ABD, Macaristan, Türkiye 08 Eylül 2024 | 99 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar