Pardus kaplan değil pars... Ve yurtdışı yerleşikler

Pardus kaplan değil pars... Ve yurtdışı yerleşikler

Önce dünkü yazımda, Türkiye’de geliştirilen “yerli ve milli”, üstelik Microsoft tabanlı olmayan işletim sistemi Pardus’un adının “Anadolu kaplanı”dan geldiğini yazmıştım. Daha önceki yazılarımda Anadolu parsı doğru betimlemesini kullanmama rağmen yıllar için bellekte yanlış yer ediyor. Okurum Hasan Torlak düzeltiyor beni: “Dijital savaş ile ilgili yazınızda iletişim sistemi Pardus adını ANADOLU KAPLANINDAN almadı. Pardus, ismini PANTHERA PARDUS TULLİANA olarak bilinen endemik Anadolu parsından (veya leoparı) alır. Anadolu kaplanının bilimsel adı ise Panthera tigristir.”

Anadolu leoparı son yıllarda tekrar keşfedildi ve halen Antalya ve Isparta dolaylarında yaşadığı uzmanlarınca belirtilmekte ve videoları yayımlanmakta.

Hasan Bey’e teşekkürler.

Fakat Pardus’u yaratanlardan bir açıklama bekledik ama gelmedi.

Soruyu tekrar edeyim: Pardus kullanılıyor mu herhangi bir yerde? Kullanılmıyorsa neden ve ne gibi engellerle karşılaşıldı?

‘YILLIK 2 BİN AVRO ÖDESİNLER’

Okur mektubuna yer vermişken yine önceki yazılarımda yurtdışı yerleşiklerin seçimlerde oy kullanmaları üzerine, yine bir okur, Alpaslan Şefkatli’nin görüşlerine yer vermeliyim:

“Geçenlerde sosyal medyadan yayılan ‘Gurbetçiler yıllık 2 bin Avro vatana destek vergisi verecek’ iddiası gündeme geldi.

Neyse ki İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi iddiaların doğru olmadığına dair bir açıklama yaptı da gurbetçilerin yüreğine su serpildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rotada düzeltme ama Mursicilik milyarlara mal oldu 05 Eylül 2024 | 210 Okunma ‘Aday kim olacak’mış... Ve Kemal’in askerleri kurtardı 03 Eylül 2024 | 334 Okunma Harbiyeliler, vatan aşklarını dile getirdi, siyasete çekmeyin 02 Eylül 2024 | 3.104 Okunma Sosyal medya teknoloji imparatorları evrensel dokunulmazlık peşinde 01 Eylül 2024 | 40 Okunma O gecenin alçakları ve kahramanları 29 Ağustos 2024 | 664 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar