‘Yeniden Kurtuluş Savaşı’... Nedir bu?

İktidar mensupları FETÖ’ye karşı mücadelelerini sık sık “Yeniden Kurtuluş Savaşı”olarak nitelendiriyor. Üstelik ciddi ciddi. Sanki ülke işgal edilmiş ve dört bir yönden Kuvayi Milliye, silah...

İktidar mensupları FETÖ’ye karşı mücadelelerini sık sık “Yeniden Kurtuluş Savaşı”olarak nitelendiriyor. Üstelik ciddi ciddi. Sanki ülke işgal edilmiş ve dört bir yönden Kuvayi Milliye, silah elde düşmanı denize dökmek için savaşıyor. FETÖ’nün tüm elemanlarına devletin en önemli görevlerini teslim ettiler. F. Gülen’in 40 yıldır yetiştirdiği müritleri, valiler, kaymakamlar, müsteşarlar, TÜBİTAK yöneticileri ve elemanları, istihbarat elemanları, emniyet müdürleri, profesörler, rektörler, generaller, belki de bakanlar, milletvekilleri, partinin il ve ilçe örgütü yöneticileri, yüksek yargıç-savcı.. olarak her yeri işgal etti.Öyle ki işgal tamamlanınca sıra darbeye gelmişti!

Otoban olan devlet kapıları 
Devletin her kapısı, bir otoban gibi, 200 km hızla FETÖ’ye açıldı... 
Bu durum özellikle son 14 yılda gerçekleşti.Yüzde 80 böyle. Şimdi AKP’liler “bizden önce de vardı” diyerek, her zamanki gibi suçlardan kendilerini arındırmaya ve olan biteni önceki iktidarlara yıkmaya yelteniyorlar. 
FG çok akıllı strateji izledi ve bugüne kadar hiçbir cemaatin veya terör örgütünün yapamadığını başardı ve devleti “insan kaynakları” ordusu ile işgale girişti. 
Devleti her hücresine kadar o kadar işgal ettirdiler ki, kendilerine barınacak yer kalmadı. En son, RTE’nin altından koltuğunu çekip almak için lanet bir kanlı darbe girişiminde bulundular. 
Bunun bir milli kurtuluş savaşıyla ne ilgisi var? Öncelikle, iktidar politikalarını ve iktidarlarını korumak için bir savaş veriyorlar.

FETÖ totalitarizmi 
Şüphesiz ki bizi ve ülkeyi ilgilendiren çok ciddi yönü var olayın: FG gibi üstelik CIA ile içli dışlı bir örgütün tam bir totaliter yönetimi altına girecektik. Evet tam bir totaliter diyorum, çünkü devletin ve toplumun tüm önemli kan damarlarında dolaşıyorlardı. Ekonominin, şirketlerin dahil! 
Bir işgal varsa budur. Ülkenin kurumlarının bu anlamda hukuk çerçevesinde Cemaat işgalindan arındırılması gereklidir. 
Şüphesiz ki devlet bu anlamda yeniden yapılandırılmalı. Ama nasıl? 
Numan Kurtulmuş, bu yapılanmada liyakata önem verileceğini söylediğinde, acaba ile birlikte çok doğru olur dedik! Bir de laikliğin önemini vurgulamıştı. Bu Cemaat gibi köktenci dini kuruluşların devlet içinde yapılanmalarına izin verilmeyeceği konusunda da bir sözdü. Yeni siyaset diyorlardı buna. 
Ama anlaşılan Kurtulmuş, hükümet ve devlet adına değil de kendi adına konuşmuş.

Cemaatin biri gitti bini geldi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsan olma kimliği boğulmaya çalışılıyor! 21 Kasım 2024 | 135 Okunma Harbiye’yi kapatın! Yoksa teğmenler Ata’nın hep silah arkadaşları olacak! 19 Kasım 2024 | 358 Okunma Devlet Bey, bir adım sonrası için planınız ne? 18 Kasım 2024 | 306 Okunma Adalet bakanı ve devekuşu politikası 17 Kasım 2024 | 85 Okunma Bahçeli profil videosu, el yükseltme, şifre çözme 14 Kasım 2024 | 390 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar