Göbek eritmenin 4 kolay yolu

Göbeği eritip bel çevresini küçültmek konusunda bilimin doğruladığı 4 öneriyi sıralıyorum. GÖBEK eritme konusunda bilgisi değil, fikri olanlar, gerçekler değil efsaneler konuşuyor. Kimi "Acı biber...

Göbeği eritip bel çevresini küçültmek konusunda bilimin doğruladığı 4 öneriyi sıralıyorum.



GÖBEK eritme konusunda bilgisi değil, fikri olanlar, gerçekler değil efsaneler konuşuyor. Kimi "Acı biber ye", kimi "Greyfurt suyuyla limon suyunu karıştırıp iç", kimi de "Yeşil çayın faydası çok" diyor. Yağ eriten aletlerden, lazerin gücünden, akupunkturun maharetinden söz edenler de eksik olmuyor. Siz siz olun bu tavsiyeleri kibarca dinleyin ama bilimin doğruladığı şu 4 basit öneriden faydalanmaya bakın.

TEMPOLU YÜRÜYÜN

Sık ve tempolu yürüyüşler yapın. Bu işi yaparken de kısa aralıklarla temponuzu artırın. Etkili sonuç için her gün ortalama on bin adım atmanın bir yolunu bulun. Bunun en az 6-7 bin adımı tempolu bir yürüyüşle gelsin.

FIRINLA VEDALAŞIN


Şeker, un/nişasta içeren besinlere veda edin. Fırınla, pastaneyle selamı, sabahı kesin. Çaya, kahveye şeker eklemeyin. Şekerli içeceklere elinizi sürmeyin.

ÜZÜMÜ PAS GEÇİN

Meyvelerin çok tatlı olanlarını (üzüm, incir) pas geçin, genelde meyve tüketiminizi elinizden geldiği kadar sınırlayın. Özellikle akşamları meyve sefası yapmayın.

ALKOLDEN UZAK DURUN

Alkolü kesin. Düşük kalorili de olsa alkolün her türlüsü göbek yapıyor, "karbonhidrat içermiyor, içinde şeker bulunmuyor" gibi tavsiyelerle öne çıkarılmaya çalışılan alkollü içeceklerden de (votka, cin)
uzak durun.

MEYVE NEDEN ŞİŞMANLATIR?


EĞER "Bol bol vitamin, antioksidan, mineral ve posa içeriyor, sağlığıma güç veriyor" deyip de meyveyi abartırsanız, hele hele bu yanlışı bir de akşam saatlerinde yaparsanız kolaylıkla şişmanlayabilirsiniz. Bu özellikle insülin direnci olanlar için önemli, hem de çok önemli bir noktadır. Nedeni de meyvelerin içerdiği fruktozda saklıdır. Aşırı fruktoz insülin direnciniz olmasa da kilo aldırıyor ama özellikle insülin direnci olanlarda fruktoz zengini meyveler (incir, üzüm, karpuz, muz) sizi hızla şişmanlatabiliyor. Sağlıklı bir yetişkinin günde 15 gramdan fazla fruktoz kazanmaması gerekiyor, ne var ki bizim kültürümüzde meyve "tadına bakmak" için değil, "doymak" için yeniyor. Sonuçta çoğumuzun meyvelerle kazandığı fruktoz miktarı günde 30, hatta 40 gramı geçebiliyor. Özellikle yaz meyvelerinin bu konuda daha da riskli olduklarını unutmayalım. Kısacası ne vazgeçelim, ne de abartalım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Biyolojik yaşınızı siz belirleyin 21 Kasım 2024 | 618 Okunma Gerçek yaşınız ‘biyolojik yaş’tır 18 Kasım 2024 | 758 Okunma En iyi egzersiz hangisi 16 Kasım 2024 | 1.177 Okunma Sırada ‘yaşlanma tsunamisi’ mi var 14 Kasım 2024 | 385 Okunma Şüpheci olun 07 Kasım 2024 | 495 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar