Kolajen artırıcı besinler neler?
Besin desteği endüstrisinin son yıllardaki en önemli uğraşlarından biri kaliteli kolajen destekleri üretmek. Biz haplarla değil de besinlerle kolajen üretimi nasıl artırılabilir ona bir bakalım. Buyurun...Kolajen, bağ...
Besin desteği endüstrisinin son yıllardaki en önemli uğraşlarından biri kaliteli kolajen destekleri üretmek. Biz haplarla değil de besinlerle kolajen üretimi nasıl artırılabilir ona bir bakalım. Buyurun...
Kolajen, bağ dokusu ve kemiklerin esas maddesi. Dolayısıyla bedenimizin de temel desteği. Eklemlerimiz, kemiklerimiz, kas ve kirişlerimiz için vazgeçilmez, çok özel bir madde. Derimiz içinse ayrıcalıklı bir molekül. Cilde güç, kuvvet, dayanıklılık, esneklik ve sıkılık veriyor.
Vücudumuz kendi kolajenini kendi üretiyor. Ne var ki bizimle birlikte “yaş aldıkça” cilt de kolajen üretimini azaltıyor. Hele bir de üretimde kullandığı hammaddeleri yeterince bulamazsa kolajen rezervi daha da azalıyor. Bu da cildin gevşeyip sarkması, kırışıp buruşması yani kötü yaşlanması anlamına geliyor.
Peki, çare ne? Çare biraz sınırlı da olsa yine de var: Ek kolajen veya kolajen hammaddesi GAG (Glikozaminoglikanlar) kazanmak!
Besin desteği endüstrisinin son yıllardaki en önemli uğraşlarından biri kaliteli kolajen destekleri üretmek. Farklı kaynaklardan elde ettikleri kolajenlerle onlar da soruna çare arıyorlar.
Onlar çözüm arayadursun, isterseniz biz haplarla değil de besinlerle kolajen üretimi nasıl artırılabilir ona bir bakalım. Buyurun...
Kolajen dostu besinler
1- Kolajen zengini besinlere yüklenin. Kolajenin doğal kaynakları arasında hayvansal besinler var. Özellikle de kolajen zengini kemikli etler. Sakatat grubu besinler. Mesela kelle paçalar, paça işkembe çorbaları! Tavuğu veya kırmızı eti kemikleriyle birlikte tencerede kısık ateşte uzun süre haşlayarak pişirdiğinizde de o yemeğin içine daha çok kolajen ve GAG geçiyor.
Özellikle de et ve tavuk suyu adeta kolajen ve GAG kaynıyor. Balık da önemli bir kaynak. Bilhassa buğulanmış ya da fırında hazırlanmış balıklar. Ve tabii ki kıkırdağı ile yenebilen hamsi, istavrit ve benzerleri.